Bilet pentru Spania, dus-întors

Te-ai gândit vreodată să mergi într-o mobilitate academică în străinătate, dar ai ezitat din anumite motive? Te îndemnăm să cunoști experiența colegilor de la ULIM, care au optat pentru Programul Erasmus + și au mers la studii peste hotare pentru o perioadă determinată. Ana Damian, studentă în anul III la Facultatea Drept ULIM a revenit acasă după o mobilitate academică la Universidad de Cadiz, Spania. Studenta susține că Programul Erasmus + a însemnat o experiență de neuitat, o oportunitate de cunoaștere a sistemului de învățământ din UE.

„Faptul că am luat decizia să depun dosarul în cadrul Programului Erasmus+, îl datorez în mare parte profesorilor, în special dlui Alexandru Bostan, cel care ne-a informat despre multiplele oportunități ale programului și ne-a încurajat să aplicăm. Recomand cu cea mai mare încredere și altor studenți să aplice dosarul în cadrul Programului Erasmus+, în primul rând pentru că nu este o procedură atât de complicată și nu pierzi nimic dacă încerci, apoi pentru că acumulezi noi experiențe , îți faci noi prieteni din toate colțurile lumii și te întorci acasă cu un bagaj de cunoștințe mult mai vast decât cel care îl aveai inițial”, susține tânăra.

Din pozele realizate de studentă putem observa că Spania este un colț de rai, nu doar din punct de vedere geografic, dar și cultural, cu destinații unice și peisaje spectaculoase.

„Tradițiile și obiceiurile lor sunt speciale. Portul femeilor și al bărbaților în zilele de sărbătoare este cu totul deosebit în comparație cu cel al cetățenilor din alte țări. Oamenii sunt foarte generoși, în special cu cei care vin dinafară, mereu veseli și plini de viață, prețuiesc fiecare clipă. Mă bucură enorm faptul că am avut ocazia de a mă afla printre acești oameni timp de 5 luni pentru că alături de ei am învățat nu doar cultura și limba, dar și cum să te bucuri de fiecare moment din viață”, menționează Ana.