Celebrarea Limbii Hindi

Vineri, 24 septembrie, în incinta ULIM a fost celebrată Ziua Internațională a limbii Hindi. Evenimentul a fost realizat cu suportul Ambasadei Republicii India în Republica Moldova, cu reședința la București.

Pentru a marca Ziua Internațională a limbii Hindi, ULIM în colaborare cu  reprezentanții Ambasadei Republicii India, au organizat un program cultural care a inclus  recitaluri de poezie, cântec,  dansuri tradiționale, concursuri cu premii,  etc.

Tinerii studioși au aflat mai multe despre istoria, semnificația și importanța acestei sărbători pentru poporul indian.

Cu acest prilej, reprezentantul Ambasadei, Uddeshya Priyadarshi, asistent administrativ, a oferit o donație de carte, CD-uri, DVD-uri, video şi alte documente multimedia pentru Aula India, inaugurată în cadrul ULIM, la data de 27 aprilie 2021.

În contextul acestui eveniment, Valentina Ciumacenco, Prorector ULIM, a exprimat gratitudine și apreciere Ambasadei Republicii India în Republica Moldova pentru deschidere și colaborare.  

Limba hindi este o limbă indo-europeană, ce este vorbită pe teritoriul Indiei și al mai multor țări. Vorbitori nativi ai dialectelor Hindi alcătuiesc 41% din populația Indiei, sau 30% conform estimărilor (360 mln vorbitori).

În Constituția Indiei, limba hindi este una din două limbi oficiale, engleza fiind cea de-a doua. Hindi oficială este deseori descrisă ca fiind limba standard, care, împreună cu engleza, este folosită în administarea guvernului central.

Serviciul presă ULIM