CONCURSUL DE LIMBA CHINEZĂ ”PODIȘORUL CHINEZESC 2020”

Ambasada Republicii Populare Chineze în colaborare cu Institutul CONFUCIUS ULIM au organizat, la ULIM, în format online, în perioada 16-17 iunie 2020, etapa națională a Concursului ”Podișorul chinezesc 2020” - a 13-a ediție pentru elevi și a 19-a ediție pentru studenți. Este o competiție dură a celor mai bine pregătiți tineri, de testare a competențelor dobândite în studiul limbii și culturii chineze. Câștigătorii semifinalei naționale desfășurate la ULIM sunt selectați să participe, alături de cei mai puternici concurenți din lume, la faimoasa competiție mondială, organizată de Institutul CONFUCIUS din China - HANBAN.

”Podișorul chinezesc 2020” a întrunit elevi și studenți, care au prezentat un program artistic și de cunoaștere a limbii Țării Marelui Zid de excepție, intrând într-o concurență acerbă și fiind apreciați de un juriu din profesori ai ULIM, reprezentanți diplomatici și ai business-ului din China, de directori ai instituțiilor de educație din republică.

La deschiderea evenimentului cu un mesaj de salut a venit E.S. Zhang Yinghong, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova și doamna Valentina Ciumacenco, Prorector pentru Relații Internaționale, la ULIM.

Podișorul chinezesc este o competiție anuală care urmărește să ofere tinerilor posibilitatea de a-și demonstra competența limbii chineze, de a crea o platformă de studiu și comunicare partajată, pentru a încuraja interesul și entuziasmul pentru învățarea chineză și pentru a spori înțelegerea limbii și culturii chineze.