Cooperare pentru inovare și excelență

La data de 14 mai, curent, reprezentantele Centrului Cooperare Internaţională ULIM au participat împreună cu colegii departamentelor de Relații Internaționale din cadrul instituțiilor de învățământ superior din Moldova la o masă rotundă online cu genericul „Covid19: Implementarea proiectelor de mobilitate Erasmus+”. Evenimentul a fost organizat de către Oficiul Național Erasmus+.

Scopul reuniunii a constat în discutarea problemelor întâmpinate de universități pe vreme de pandemie, organizarea revenirii din mobilități a studenților (incoming şi outgoing); gestionarea mobilităților reprogramate/neutilizate în semestrul de primăvara din anul universitar curent etc., cât și despre premisele viitoarelor colaborări cu universitățile europene.

Doamna Valentina Ciumacenco, prorectorul pentru relații internaționale, s-a referit la situația ULIM cu privire la mobilitățile academice în contextul pandemiei.

La discuție s-au alăturat și reprezentanții ESN Chișinău care au relatat despre experiențele și provocările prin care au trecut studenții Erasmus la nivel internațional și local în baza unui studiu realizat în această perioadă.

În acest  context, reamintim că în semestrul curent, 12 studenți de la ULIM au beneficiat de mobilități academice în  Franţa, Spania şi Bulgaria.