Erasmus + poveste de succes

Visul Tatianei Botezatu, studentă la Facultatea Științe Economice, era să viziteze Parisul, orașul dragostei și al luminilor. Programul Erasmus + i-a îndeplinit această dorință, oferindu-i și oportunitatea de a studia un semestru la Université Polytechnique Hauts-de-France.

„Programul de studii în Franța asigură extinderea pregătirii profesionale, fiind organizat astfel încât chiar dacă înveți la specialitatea economie, trebuie să asimilezi foarte multă informație din domeniul dreptului. Orice evaluare se desfășoară sub forma unui examen, iar plagiatul, evident este absolut interzis”, susține studenta.

Din spusele Tatianei, am aflat că studenții și profesorii băștinași sunt deosebit de prietenoși și deschiși față de noii veniți, tratându-i cu grijă și respect: „În primele zile acomodarea a fost dificilă, eram confuză și speriată, dar în decursul a două săptămâni m-am adaptat. Oamenii din jur, studenții, profesorii sunt gata să te ajute în orice moment. Plus la toate, în fiecare saptămână aveam parte de o excursie organizată de echipa Erasmus +. Mă bucur foarte mult pentru această posibilitate oferită de ULIM. Sunt ferm convinsă că a fost o experiență ce a acționat ca un catalizator în dezvoltarea mea personală”, afirmă Tatiana Botezatu.