Eveniment consacrat aniversării a 75 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite

Studenții ULIM în dialog cu Simon Springett, coordonator rezident ONU Moldova, Igor Pokanevych, șef OMS Moldova (Organizatia Mondială a Sănătății) şi Ala Lipciu, Coordonatoare națională OIM Moldova (Organizația Internațională a Muncii). Evenimentul se înscrie în programul Centrului de Informare ONU în cadrul ULIM consacrat aniversării a 75 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite. Aniversare, marcată într-un moment de mare provocare, cea mai gravă criză sanitară mondială din istoria omenirii.

Cu acest prilej, studenții ULIM au beneficiat de discuții consistente cu distinșii invitați, fiind puse în evidență fundamentele Cărții ONU, realizările Misiunii ONU în RM , reforma ONU, succesele obținute de țara noastră în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, obiectivele strategice ale Organizației Internaționale a Muncii în Moldova, prioritățile Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, criza de COVID-19 și multe alte subiecte.

Prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, dr., conf. univ., a venit cu un mesaj de salut în debutul acestui eveniment, prin care a relevat despre elemente-cheie ce țin de parcursul educațional, conceptul și viziunea ULIM, parteneriatele stabilite cu instituții internaționale, importanța cooperării internaționale în contextul noilor provocări, contribuția ULIM la promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă etc.

Prin definiție, majoritatea, dacă nu toate, activitățile Universității Libere Internaționale din Moldova sunt relevante și contribuie la implementarea Agendei 2030. Acest fapt este confirmat și prin afilierea la 24 ianuarie 2020 a Universității Libere Internaționale din Moldova la inițiativa Națiunilor Unite „Academic Impact” (UNAI), alături de alte 1400 instituții academice și centre de cercetare de prestigiu din peste 130 de țări.

ULIM este unica instituție din Republica Moldova care face parte din această rețea, ce participă activ la abordarea şi identificarea soluțiilor pentru problemele globale într-un cadru internațional unic de dialog şi cooperare.

Folosindu-se de acest prilej,  Prorectorul pentru relații internaționale, a reiterat aprecierea față de parteneriatul dintre ULIM și agențiile ONU și a exprimat disponibilitatea de colaborare în continuare în numele promovării valorilor general umane, a democrației, a păcii și securității.

În încheiere, a fost adus un omagiu muncii Organizației Națiunilor Unite, principala organizație internațională cu vocație globală și tuturor celor care lucrează pentru a asigura succesul de zi cu zi al acesteia.