Primul secretar al MAE al Statului Israel în vizită la ULIM

La 20 martie curent, primul secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel Dmitrii Kurs, recent numit și director al Centrului de cultură israeliană din Chișinău, a efectuat prima sa vizită la ULIM, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu rectorul conf. univ. dr. Ilian Galben și prorectorul pentru Relații Internaționale dr. conf. univ. Valentina Ciumacenco.

Scopul vizitei a constat în familiarizarea oaspetelui cu activitățile ULIM, trecerea în revistă a relațiilor de colaborare cu colegii și partenerii din Israel și identificarea de noi posibilități pentru aprofundarea parteneriatelor existente. De asemenea, a fost prezentat spectrul programelor de studii de la ULIM și s-a discutat despre mijloacele de realizare și de organizare a schimburilor de experiență academică între universități.  Reprezentanții conducerii ULIM au exprimat deschiderea și disponibilitatea pentru o cooperare excelentă atât cu Centrul de cultură israeliană, cât și cu universitățile din Israel, care să asigure oportunități directe pentru studenții ambelor state și să faciliteze transferul de cunoștințe și competențe.

De asemenea, oficialul a realizat un tur ghidat al instituției, vizitând Aula Israel (inaugurată în 2009) și a făcut cunoștință cu tinerii care își fac studiile la ULIM, originari din statul Israel.

Serviciul de Presă, ULIM