Experienţa Erasmus+ la ULIM

ULIM a fost universitatea-gazdă pentru Iulia Grabovschi, studentă la ciclul II master, facultatea Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Transilvania din Brașov. Tânăra s-a aflat într-un stagiu de practică Erasmus+, în perioada 9 martie-17 mai, la Centrul de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră ULIM (CCPOC).

Chiar dacă situația epidemiologică din țară a impus anumite restricții, Iulia Grabovschi declară că a avut parte de o experiență unică, datorită mentorului Gholamali Mohammadifard, director CCPOC. Ce a determinat-o să aleagă ULIM pentru desfășurarea stagiului de practică și ce activități a realizat în această perioadă, aflați mai jos.

„Sunt originară din Republica Moldova, însă studiile de licență și de master am decis să le fac în România. Am ales ULIM ca instituție-gazdă pentru stagiul de practică Erasmus+, din dorința de a mă bucura pe deplin de un cadru familial, la recomandarea fratelui meu, care a absolvit Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism.

Întrucât în câteva zile după venirea mea în Republica Moldova, a fost declarată stare de urgență, a trebuit să mă adaptez la noile condiții. În colaborare cu dr. Mohammadifard Gholamali am găsit alternative. Astfel, am cercetat numeroase studii de specialitate, am elaborat sinteze la lecturi, am formulat teze într-o manieră proprie pe care ulterior le-am discutat la telefon și online cu dl M. Gholamali.

Datorită coordonatorului de practică mi-am dezvoltat o serie de viziuni și concepții ce m-au determinat să-mi aleg domeniul de activitate pe viitor, și anume psihanaliza. Prin intermediul experienței Erasmus+ am înregistrat progrese în formarea mea profesională și mi-am dezvoltat potențialul științific”, a menționat Iulia Grabovschi.