Parteneri

  Noutăți

  • Erasmus+ - Provocare. Curaj. Rezultate.

   Tot mai multe povești de succes colectăm de la tinerii care au beneficiat de mobilitate academică în cadrul Programului Erasmus +. Studentul Dorin Gora este un alt beneficiar al bursei de studii, selectând ca destinație academică orașul Riga, Letonia.
   23.10.2019
   • O profesoară de la ULIM, a participat în cadrul Programului Gansu International Fellowship

    În perioada 20 august - 20 septembrie 2019 unul dintre cadrele didactice ale ULIM-ului, dr. Ludmila Coada, a participat în Programul Gansu International Fellowship, organizat și finanțat de către Guvernul provinciei Gansu din China. Programul și-a desfășurat activitățile în orașul Lanzhou, capitala provinciei și a avut drept scop deschiderea provinciei Gansu spre lumea exterioară, promovarea schimbului și cooperării în domeniile educației, culturii, economiei, comerțului, științei și tehnologiei etc. și conslidarea prieteniei interstatale și interumane prin comunicare. Limba de lucru a programului a fost egngleza, iar activitățile organizate au constat în lecții, seminare, prezentări, rapoarte, vizite de studiu.
    23.10.2019
    • Universitatea Liberă Internaţională din Moldova organizează concurs pentru selectarea studenților care vor beneficia de burse Erasmus+ în semestrul II, anul academic 2019-2020

     Universitatea Liberă Internaţională din Moldova organizează concurs pentru selectarea studenților care vor beneficia de burse Erasmus+.
     21.10.2019
     • Inaugurarea Aulei Statului Qatar la ULIM

      În contextul Zilelor ULIM, la 17 octombrie curent, a avut loc inaugurarea Aulei Statului Qatar, cu suportul și asistența Ambasadei Statului Qatar în RM.
      17.10.2019
      • La ULIM au fost celebrați cei 27 de ani de excelență și progres academic

       La 16 octombrie curent, cu prilejul marcării celor 27 de ani de activitate ULIM, a fost organizată Conferința științifică cu participare internațională: „UNIVERSITAS EUROPAEA: spre o societate a cunoașterii prin europenizare și globalizare”. Sesiunea plenară a fost deschisă prin mesajul inaugural al Președintelui Senatului ULIM, Rectorul ULIM Ilian Galben, care a salutat prezența reprezentanților corpului diplomatic și academic, exprimând gratitudinea pentru interesul participanților implicați și a felicitat comunitatea ulimistă: „Deschis spre ansamblul problemelor universitare, structurând realitățile specifice ale câmpului educațional, ULIM este cunoscut și recunoscut ca un centru modern de formare a specialiștilor și personalităților. Pentru aceste succese obținute pe parcursul anilor, îi mulțumim pe toți profesorii, colaboratorii și partenerii noștri. Vă urez să vă desfășurați activitățile cu aceeași pasiune, hotărâre și voință fermă. Istoria instituției noastre trebuie să continue cu noi realizări!”
       16.10.2019
       • O nouă provocare pe meleagurile franceze

        „Experiența Erasmus+ merită trăită”, consideră Nina Bodișteanu, studentă în anul II la Facultatea de Litere ULIM / Faculty of Letters, care a beneficiat de mobilitate academică la Université Polytechnique Hauts-de-France, pe o perioadă de 4 luni. Studenta spune că Programul Erasmus+ este o adevărată provocare, însă una plăcută și memorabilă.
        14.10.2019
        • Echipa ULIM a paticipat la un workshop dedicat scrierii proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior

         Echipa ULIM a partcipat la 11 octombrie, curent, la un atelier de lucru dedicat scrierii proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior (CBHE), organizat de Oficiul Național Erasmus+.
         11.10.2019
         • O decizie, o șansă, o mobilitate

          Studenții reveniți acasă din mobilitățile academice spun că au trăit o experiență memorabilă, care i-a propulsat să progreseze intelectual și să-și dezvolte abilitățile personale. Igor Marinov, student în anul II, ciclul masterat la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism a mers pentru un semestru la Universidad de Cádiz, Spania. Masterandul declară că a trăit momente unice, întrucât prin intermediul mobilității academice a beneficiat de călătorii în numeroase destinații ale Spaniei și a descoperit noi posibilități și perspective.
          10.10.2019
          • Dr. Josef Sallanz, reprezentantul Serviciului German de Schimb Academic, în vizită la ULIM pentru o sesiune informativă privind bursele DAAD

           În data de 4 octombrie curent, ULIM a fost gazda sesiunii informative privind bursele DAAD pentru studenți, absolvenți și cadre didactice, prezentate de către dr. Josef Sallanz, reprezentantul Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) în Republica Moldova. În alocuțiunile instituționale, conf. univ. dr. Carolina Dodu-Savca, decan, Facultatea de Litere și conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale au mulțumit oaspetelui că a dat curs invitației și au exprimat speranța unei cooperări intense în direcția schimburilor academice între instituțiile de învățământ superior din Germania și Republica Moldova și a unei extinderi a conexiunilor educaționale.
           07.10.2019
           • O nouă experiență Erasmus + în Bulgaria

            În ce măsură mobilitățile academice îți consolidează capacitățile profesionale și cât de multe lucruri noi le poți explora datorită experienței internaționale – aflați de la Nicoleta Prodius, studentă în anul III la Facultatea Științe Economice ULIM, specialitatea Contabilitate, care a profitat de o mobilitate de studiu la Academia de Studii Economice ,,D. A. Tsenov”, Bulgaria.
            04.10.2019

Follow us on