Experienţe Internaţionale

Reprezentanta ULIM a participat la „Universitatea de vară UNESCO ’’, de la București, ediția 2019

În perioada 31 iulie - 2 august 2019, proaspăta absolventă, Iuliana Vîrlan de la Facultatea de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la cea de-a 2 Ediție a Universității de vară UNESCO, cu genericul:“Bunele practici în educația pentru dezvoltare durabilă”, organizată de Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Catedra UNESCO – Cultura drepturilor omului și educația pentru dezvoltare durabilă în învățământul preșcolar și primar, cu două Comisii Naţionale (Franţa şi România), cu Federația Europeană a Asociațiilor și a Cluburilor pentru UNESCO (FEACU) şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti.

Reprezentanta ULIM a participat la cea de-a 8 Ediție a Festivalului Studenților Francofoni

În perioada 1-5 iulie, proaspăta absolventă, Iuliana Vîrlan de la Facultatea de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la cea de-a 8 Ediție a Festivalului Studenților Francofoni, cu genericul « Créatifs ensemble », care a avut loc în Bulgaria, Plovdiv și a avut ca scop promovarea multilingvismului, utilizarea limbii franceze într-un context multicultural.

Mobilitate academică internațională Erasmus+ la ULIM

În perioada 24-28 iunie 2019, la ULIM, s-a aflat în mobilitate academică internațională (formare), susținută de programul Erasmus+, Dr. Jose Domingo Portero Lameiro, de la instituția parteneră, Unviersitatea Cadiz din Spania.

Eastern Partnership Conference “Promoting Common Values through Education and Culture”

Free International University of Moldova was successfully represented by Dr. Valentina Ciumacenco, Vice-Rector for International Relations, at the Eastern Partnership Conference “Promoting Common Values through Education and Culture”, held in Tbilisi, Georgia, on 25 and 26 June 2019.

Mobilitate academică internațională Erasmus+ la ULIM

În perioada 06.05.19 – 10.05.19 trei profesori de la Université Polytechnique Hauts-de-France (UPHF) s-au aflat în mobilitate academică internațională (predare), susținută de programul Erasmus+, Acțiunea-Cheie 1 (mobilitatea persoanelor în scop educațional), la ULIM.

Noi deschideri academice în cooperarea dintre ULIM și Universitatea Afyon Kocatepe din Turcia

În perioada 14-19 aprilie 2019, un grup format din personal academic și administrativ al ULIM, în frunte cu prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, dr.conf.univ., s-au aflat în mobilitate academică la instituția parteneră, Universitatea Afyon Kocatepe din Turcia (AKU). Reprezentanții ULIM au participat alături de peste 30 de participanți din 9 țări (Turcia, Franța, Albania, Slovacia, Georgia, Kosova, România, Ucraina și Republica Moldova) la săptămâna internațională organizată de AKU în cadrul Programului Erasmus+, aflată la cea de-a 7-a ediție.

Reprezentanții ULIM în vizită de lucru la Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța

În perioada 25-29 martie 2019, conf.univ. dr. Valentina Ciumacenco, Prorector pentru Relații Internaționale și conf. univ. dr. Ludmila Coadă, Directorul Școlii Doctorale în Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării, s-au aflat în vizită de documentare la Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, România.

Iulia Bradu, studenta premiată cu Diplomă de Excelență la Gala Studenților Originari din Republica Moldova

Iulia Bradu este studenta ULIM la programul de Masterat Drept Internațional și Instituțional, care a fost premiată cu Diplomă de Excelență la Gala Studenților Originari din Republica Moldova, la categoria ”Erasmus”, pentru excelență academică și potențial demonstrat de implicare în proiecte de dezvoltare din Republica Moldova.

Cooperarea fructuoasă dintre ULIM și Université Polytechnique Hauts-de-France din Valenciennes, Franța

În perioada 19-23 noiembrie 2018, dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale și conf. univ. dr. Ludmila Coada, directorul Școlii Doctorale în Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării s-au aflat în mobilitate academică în scop de predare și formare la instituția parteneră, Université Polytechnique Hauts-de-France din Valenciennes (UPHF), Franța.