Experienţe Internaţionale

Experiente inedite la ULIM

ULIM a fost universitatea-gazdă pentru Jana Nietsch, studentă la ciclul II, de la Universitatea de Științe Aplicate, Germania. Tânăra s-a aflat în mobilitate academică pe parcursul semestrului II, al anului universitar 2021-2022, la Facultatea Psihologie și Științe ale Educației, în cadrul programului de master ”Psihologie clinică şi consiliere psihologică”.

Vizita de lucru în cadrul programului de mobilitate academică a cadrelor didactice Erasmus+

În perioada 25 -30 aprilie, 2022 cadrele didactice ale facultății Științe Sociale și ale Educației, Balode Neli, dr., lector universitar și Caunenco Irina, dr., conferențiar universitar au susținut un șir de prelegeri la Universitatea din Cadiz, Spania, activitate prevăzută în cadrul Programului de mobilitate academică a cadrelor didactice Erasmus+.

Primele impresii despre programul Erasmus+

Amelia Florentina Solomon, studentă în anul II, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, ULIM, face parte din pleiada tinerilor din Republica Moldova, care beneficiază de oportunități multiple oferite de programul Erasmus. Pe durata acestui semestru, se află în mobilitate academică la instituția parteneră, Ondokuz Mayıs University, Turcia.

Experiența Erasmus + în Turcia

Astăzi, vă invităm să aflați mai multe detalii despre impresiile frumoase, ale studentelor ULIM, Laurenția Anton, de la Facultatea Drept și Popușoi Daniela, de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politie și Jurnalism, care se află în mobilitate academică la Afyon Kocatepe University, în Turcia, prin intermediul programului Erasmus +.

Experiența Erasmus + în Roma, Italia

Bursa Erasmus+ este fără îndoială una din cele mai productive experiențe pe care le poate dobândi un student ULIMIST. Motivele sunt pe cât de numeroase, pe atât de convingătoare și diverse. Pentru a vă convinge de acest lucru, vă îndemnăm să aflați mai multe detalii de la Banciu Diana, studentă în anul II, la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism.

Bilet pentru Italia, dus – întors

Studenta ULIM, de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, Miron Luminița, a finalizat semestrul de studii la Universitatea Lumsa, Roma, Italia, unde a realizat o mobilitate academică în cadrul programului Erasmus+. Luminița a fost selectată de către Centrul Cooperare Internațională pentru un schimb academic internațional, în baza rezultatelor obținute în cadrul concursului instituțional.

O profesoară de la ULIM în mobilitate academică la Universitatea Transilvania din Brașov

În perioada 24-28 mai 2021, doctor în psihologie, conferențiar universitar Angela Calancea, de la Facultatea Științe Sociale și ale Educației, s-a aflat în mobilitate academică în scop de predare, la Universitatea Transilvania din Brașov, în cadrul Programului UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport ”Erasmus+”. Domnia sa a susținut o serie de prelegeri atât în grupele mixte cu studenți internaționali, cât și în cele române din anul I - licență si la grupele de la anii I și II de studii de la master.

O nouă experiență Erasmus + în Franța

Experiența studentei Cuflic Maria în cadrul Erasmus+. ,,Mi-a plăcut mereu să încerc experiențe noi, neobișnuite, ce mi-ar pune în practică cunoștințele și ambițiile mele și-ar putea influența pozitiv asupra viitorului meu profesional. Fiind studentă la Facultatea de Litere și având franceza ca limbă de bază, am găsit această mobilitate academică indispensabilă pentru mine.

Experiență Erasmus+ în Franța

Eugen Marius Smolnițchi este student în anul II la Facultatea Drept și consideră că în scopul dezvoltării personale și profesionale, tinerii trebuie să dobândească rezultate bune atât în cadrul studiilor, cât și în diverse activități extracurriculare, prin participarea la conferințe, concursuri sau mobilități academice.