Experienţe Internaţionale

O nouă experiență Erasmus + în Franța

Experiența studentei Cuflic Maria în cadrul Erasmus+. ,,Mi-a plăcut mereu să încerc experiențe noi, neobișnuite, ce mi-ar pune în practică cunoștințele și ambițiile mele și-ar putea influența pozitiv asupra viitorului meu profesional. Fiind studentă la Facultatea de Litere și având franceza ca limbă de bază, am găsit această mobilitate academică indispensabilă pentru mine.

Experiență Erasmus+ în Franța

Eugen Marius Smolnițchi este student în anul II la Facultatea Drept și consideră că în scopul dezvoltării personale și profesionale, tinerii trebuie să dobândească rezultate bune atât în cadrul studiilor, cât și în diverse activități extracurriculare, prin participarea la conferințe, concursuri sau mobilități academice.

Experienţa Erasmus+ la ULIM

ULIM a fost universitatea-gazdă pentru Iulia Grabovschi, studentă la ciclul II master, facultatea Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Transilvania din Brașov. Tânăra s-a aflat într-un stagiu de practică Erasmus+, în perioada 9 martie-17 mai, la Centrul de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră ULIM (CCPOC).

Erasmus+ - experiența europeană care îi schimbă pe studenții moldoveni

A fi student ULIM înseamnă să ai parte de o gamă largă de oportunități. Una dintre cele mai valorificate de către studenți este Programul Erasmus +, prin intermediul căruia merg în mobilitate academică într-o țară europeană, pe o perioadă de timp definită.

Erasmus + poveste de succes

Visul Tatianei Botezatu, studentă la Facultatea Științe Economice, era să viziteze Parisul, orașul dragostei și al luminilor. Programul Erasmus + i-a îndeplinit această dorință, oferindu-i și oportunitatea de a studia un semestru la Université Polytechnique Hauts-de-France.

Realizări frumoase pe meleagurile franceze

ULIM este mediul academic ce încurajează mobilitățile studențești și schimbul de bune practici cu partenerii instituționali de pe mapamond. De asemenea, este prioritar pentru comunitatea ULIM ca cei mai buni dintre studenți să beneficieze de burse de studii pentru o perioadă determinată de timp, în universități de prestigiu.

O nouă provocare Erasmus +

Tinerii care își doresc să beneficieze de studii în străinătate, trebuie să știe că programele de mobilitate academică sunt destinate oricărui student deschis spre experiențe noi. Anual, zeci de studenți de la facultățile ULIM aplică dosarele pentru a obține burse de studii la universități din Uniunea Europeană, beneficiind de multiple oportunități.

Vizită de studiu la Universitatea din Viena

În perioada 2-5 martie curent, prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, s-a aflat în vizită de studiu la Universtatea din Viena unde a participat alături de alți reprezentanți ai instituțiilor academice și centrelor de cercetare din diverse țări (Moldova, Armenia, Estonia, Suedia, Elveția, Belgia, Olanda, Austria), la workshop-ul cu genericul “Career Development of PhDs and Early Postdocs: how to support young researchers in their careers”, organizat sub egida EURAXESS, ce reprezintă o inițiativă unică, lansată de Comisia Europeană pentru promovarea carierei de cercetare și facilitarea mobilității cercetătorilor în spațiul european.

Masteranda de la FRIȘPJ a reprezentat ULIM și RM la ”East European School for foreign policy researchers”

În perioada 14 -17 ianuarie, masteranda, Iuliana Vîrlan de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la ”East European School for foreign policy researchers”, organizată de Ukrainian Prism în parteneriat cu National Endowment for Democracy.