Experienţe Internaţionale

Mobilitate academică internațională Erasmus+ la ULIM

În perioada 06.05.19 – 10.05.19 trei profesori de la Université Polytechnique Hauts-de-France (UPHF) s-au aflat în mobilitate academică internațională (predare), susținută de programul Erasmus+, Acțiunea-Cheie 1 (mobilitatea persoanelor în scop educațional), la ULIM.

Noi deschideri academice în cooperarea dintre ULIM și Universitatea Afyon Kocatepe din Turcia

În perioada 14-19 aprilie 2019, un grup format din personal academic și administrativ al ULIM, în frunte cu prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, dr.conf.univ., s-au aflat în mobilitate academică la instituția parteneră, Universitatea Afyon Kocatepe din Turcia (AKU). Reprezentanții ULIM au participat alături de peste 30 de participanți din 9 țări (Turcia, Franța, Albania, Slovacia, Georgia, Kosova, România, Ucraina și Republica Moldova) la săptămâna internațională organizată de AKU în cadrul Programului Erasmus+, aflată la cea de-a 7-a ediție.

Reprezentanții ULIM în vizită de lucru la Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța

În perioada 25-29 martie 2019, conf.univ. dr. Valentina Ciumacenco, Prorector pentru Relații Internaționale și conf. univ. dr. Ludmila Coadă, Directorul Școlii Doctorale în Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării, s-au aflat în vizită de documentare la Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, România.

Iulia Bradu, studenta premiată cu Diplomă de Excelență la Gala Studenților Originari din Republica Moldova

Iulia Bradu este studenta ULIM la programul de Masterat Drept Internațional și Instituțional, care a fost premiată cu Diplomă de Excelență la Gala Studenților Originari din Republica Moldova, la categoria ”Erasmus”, pentru excelență academică și potențial demonstrat de implicare în proiecte de dezvoltare din Republica Moldova.

Cooperarea fructuoasă dintre ULIM și Université Polytechnique Hauts-de-France din Valenciennes, Franța

În perioada 19-23 noiembrie 2018, dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale și conf. univ. dr. Ludmila Coada, directorul Școlii Doctorale în Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării s-au aflat în mobilitate academică în scop de predare și formare la instituția parteneră, Université Polytechnique Hauts-de-France din Valenciennes (UPHF), Franța.

Universitatea Liberă Internațională din Moldova la prima conferință de valorizare a rezultatelor proiectelor Erasmus+ dedicată învățământului superior

Universitatea Liberă Internațională din Moldova la prima conferință de valorizare a rezultatelor proiectelor Erasmus+ dedicată învățământului superior, fiind reprezentată de Valentina Ciumacenco, Director al Centrului Cooperare Internațională și de Ludmila Coadă, director al Şcolii Doctorale în Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării.

Reprezentantul Universității din Valenciennes în vizită de lucru la ULIM

În perioada 4-5 octombrie 2018, la ULIM, s-a aflat în vizită de lucru, dr. Jonathan Brindle, directorul Oficiului Relații Internaționale din cadrul instituției partenere, Université Polytechnique Hauts-de-France din Valenciennes.

A new US-American Fulbright student grantee has arrived at ULIM

A new US-American Fulbright student grantee has arrived at ULIM for conducting his research on Moldovan foreign policy.

La „Universitatea de vară UNESCO ’’, de la București, ediția 2018 a participat și studenta anului III, Facultatea de Litere, ULIM

În perioada 8-11 august 2018, studenta anului III, Iuliana Vîrlan, de la Facultate de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la București, în cadrul Universității de vară cu subiectul: Cultura păcii și educația pentru dezvoltare durabilă, organizată de Universitatea Creștină „ Dimitrie Cantemir”, Catedra UNESCO – Cultura drepturilor omului și educația pentru dezvoltare durabilă în învățământul preșcolar și primar, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO și Federația Europeană a Asociațiilor, a Centrelor și a Cluburilor UNESCO (FEACU).