Experienţe Internaţionale

Experiența Erasmus+ în Letonia

Ești curios/oasă cum e să fii student Erasmus + și cât de importantă este experiența internațională în dezvoltarea personală și profesională? Periodic îi intervievăm pe tinerii care au revenit din mobilitate academică, pentru a încuraja pe cei nehotărâți să aplice la o bursă Erasmus +.

Erasmus+ - Provocare. Curaj. Rezultate.

Tot mai multe povești de succes colectăm de la tinerii care au beneficiat de mobilitate academică în cadrul Programului Erasmus +. Studentul Dorin Gora este un alt beneficiar al bursei de studii, selectând ca destinație academică orașul Riga, Letonia.

O profesoară de la ULIM, a participat în cadrul Programului Gansu International Fellowship

În perioada 20 august - 20 septembrie 2019 unul dintre cadrele didactice ale ULIM-ului, dr. Ludmila Coada, a participat în Programul Gansu International Fellowship, organizat și finanțat de către Guvernul provinciei Gansu din China. Programul și-a desfășurat activitățile în orașul Lanzhou, capitala provinciei și a avut drept scop deschiderea provinciei Gansu spre lumea exterioară, promovarea schimbului și cooperării în domeniile educației, culturii, economiei, comerțului, științei și tehnologiei etc. și conslidarea prieteniei interstatale și interumane prin comunicare. Limba de lucru a programului a fost egngleza, iar activitățile organizate au constat în lecții, seminare, prezentări, rapoarte, vizite de studiu.

O nouă provocare pe meleagurile franceze

„Experiența Erasmus+ merită trăită”, consideră Nina Bodișteanu, studentă în anul II la Facultatea de Litere ULIM / Faculty of Letters, care a beneficiat de mobilitate academică la Université Polytechnique Hauts-de-France, pe o perioadă de 4 luni. Studenta spune că Programul Erasmus+ este o adevărată provocare, însă una plăcută și memorabilă.

O decizie, o șansă, o mobilitate

Studenții reveniți acasă din mobilitățile academice spun că au trăit o experiență memorabilă, care i-a propulsat să progreseze intelectual și să-și dezvolte abilitățile personale. Igor Marinov, student în anul II, ciclul masterat la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism a mers pentru un semestru la Universidad de Cádiz, Spania. Masterandul declară că a trăit momente unice, întrucât prin intermediul mobilității academice a beneficiat de călătorii în numeroase destinații ale Spaniei și a descoperit noi posibilități și perspective.

O nouă experiență Erasmus + în Bulgaria

În ce măsură mobilitățile academice îți consolidează capacitățile profesionale și cât de multe lucruri noi le poți explora datorită experienței internaționale – aflați de la Nicoleta Prodius, studentă în anul III la Facultatea Științe Economice ULIM, specialitatea Contabilitate, care a profitat de o mobilitate de studiu la Academia de Studii Economice ,,D. A. Tsenov”, Bulgaria.

Viitoarea economistă în mobilitate academică

Dumitrița Postică este studenta anului III a Facultății Științe Economice, specialitatea Marketing și Logistică, care a beneficiat de o mobilitate academică în cadrul programului Erasmus +, la Academia de Studii Economice ,,D. A. Tsenov”, Bulgaria.

Bilet pentru Spania, dus-întors

Te-ai gândit vreodată să mergi într-o mobilitate academică în străinătate, dar ai ezitat din anumite motive? Te îndemnăm să cunoști experiența colegilor de la ULIM, care au optat pentru Programul Erasmus + și au mers la studii peste hotare pentru o perioadă determinată. Ana Damian, studentă în anul III la Facultatea Drept ULIM a revenit acasă după o mobilitate academică la Universidad de Cadiz, Spania. Studenta susține că Programul Erasmus + a însemnat o experiență de neuitat, o oportunitate de cunoaștere a sistemului de învățământ din UE.

Reprezentanta ULIM a participat la „Universitatea de vară UNESCO ’’, de la București, ediția 2019

În perioada 31 iulie - 2 august 2019, proaspăta absolventă, Iuliana Vîrlan de la Facultatea de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la cea de-a 2 Ediție a Universității de vară UNESCO, cu genericul:“Bunele practici în educația pentru dezvoltare durabilă”, organizată de Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Catedra UNESCO – Cultura drepturilor omului și educația pentru dezvoltare durabilă în învățământul preșcolar și primar, cu două Comisii Naţionale (Franţa şi România), cu Federația Europeană a Asociațiilor și a Cluburilor pentru UNESCO (FEACU) şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti.