Experienţe Internaţionale

Masteranda de la FRIȘPJ a reprezentat ULIM și RM la ”East European School for foreign policy researchers”

În perioada 14 -17 ianuarie, masteranda, Iuliana Vîrlan de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la ”East European School for foreign policy researchers”, organizată de Ukrainian Prism în parteneriat cu National Endowment for Democracy.

Experiența internațională Erasmus +

Marina Ghereg, studentă în anul III la Facultatea de Litere ULIM / Faculty of Letters, a profitat de oportunitatea experienței internaționale, optând pentru o mobilitate academică la Université Polytechnique Hauts-de-France, prin intermediul Programului Erasmus+. Aflați în continuare despre impactul acestei experiențe asupra dezvoltării personale și alte detalii captivante:

Experiența Erasmus+ în Letonia

Ești curios/oasă cum e să fii student Erasmus + și cât de importantă este experiența internațională în dezvoltarea personală și profesională? Periodic îi intervievăm pe tinerii care au revenit din mobilitate academică, pentru a încuraja pe cei nehotărâți să aplice la o bursă Erasmus +.

Erasmus+ - Provocare. Curaj. Rezultate.

Tot mai multe povești de succes colectăm de la tinerii care au beneficiat de mobilitate academică în cadrul Programului Erasmus +. Studentul Dorin Gora este un alt beneficiar al bursei de studii, selectând ca destinație academică orașul Riga, Letonia.

O profesoară de la ULIM, a participat în cadrul Programului Gansu International Fellowship

În perioada 20 august - 20 septembrie 2019 unul dintre cadrele didactice ale ULIM-ului, dr. Ludmila Coada, a participat în Programul Gansu International Fellowship, organizat și finanțat de către Guvernul provinciei Gansu din China. Programul și-a desfășurat activitățile în orașul Lanzhou, capitala provinciei și a avut drept scop deschiderea provinciei Gansu spre lumea exterioară, promovarea schimbului și cooperării în domeniile educației, culturii, economiei, comerțului, științei și tehnologiei etc. și conslidarea prieteniei interstatale și interumane prin comunicare. Limba de lucru a programului a fost egngleza, iar activitățile organizate au constat în lecții, seminare, prezentări, rapoarte, vizite de studiu.

O nouă provocare pe meleagurile franceze

„Experiența Erasmus+ merită trăită”, consideră Nina Bodișteanu, studentă în anul II la Facultatea de Litere ULIM / Faculty of Letters, care a beneficiat de mobilitate academică la Université Polytechnique Hauts-de-France, pe o perioadă de 4 luni. Studenta spune că Programul Erasmus+ este o adevărată provocare, însă una plăcută și memorabilă.

O decizie, o șansă, o mobilitate

Studenții reveniți acasă din mobilitățile academice spun că au trăit o experiență memorabilă, care i-a propulsat să progreseze intelectual și să-și dezvolte abilitățile personale. Igor Marinov, student în anul II, ciclul masterat la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism a mers pentru un semestru la Universidad de Cádiz, Spania. Masterandul declară că a trăit momente unice, întrucât prin intermediul mobilității academice a beneficiat de călătorii în numeroase destinații ale Spaniei și a descoperit noi posibilități și perspective.

O nouă experiență Erasmus + în Bulgaria

În ce măsură mobilitățile academice îți consolidează capacitățile profesionale și cât de multe lucruri noi le poți explora datorită experienței internaționale – aflați de la Nicoleta Prodius, studentă în anul III la Facultatea Științe Economice ULIM, specialitatea Contabilitate, care a profitat de o mobilitate de studiu la Academia de Studii Economice ,,D. A. Tsenov”, Bulgaria.

Viitoarea economistă în mobilitate academică

Dumitrița Postică este studenta anului III a Facultății Științe Economice, specialitatea Marketing și Logistică, care a beneficiat de o mobilitate academică în cadrul programului Erasmus +, la Academia de Studii Economice ,,D. A. Tsenov”, Bulgaria.