Experienţe Internaţionale

Erasmus + poveste de succes

Visul Tatianei Botezatu, studentă la Facultatea Științe Economice, era să viziteze Parisul, orașul dragostei și al luminilor. Programul Erasmus + i-a îndeplinit această dorință, oferindu-i și oportunitatea de a studia un semestru la Université Polytechnique Hauts-de-France.

Realizări frumoase pe meleagurile franceze

ULIM este mediul academic ce încurajează mobilitățile studențești și schimbul de bune practici cu partenerii instituționali de pe mapamond. De asemenea, este prioritar pentru comunitatea ULIM ca cei mai buni dintre studenți să beneficieze de burse de studii pentru o perioadă determinată de timp, în universități de prestigiu.

O nouă provocare Erasmus +

Tinerii care își doresc să beneficieze de studii în străinătate, trebuie să știe că programele de mobilitate academică sunt destinate oricărui student deschis spre experiențe noi. Anual, zeci de studenți de la facultățile ULIM aplică dosarele pentru a obține burse de studii la universități din Uniunea Europeană, beneficiind de multiple oportunități.

Vizită de studiu la Universitatea din Viena

În perioada 2-5 martie curent, prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, s-a aflat în vizită de studiu la Universtatea din Viena unde a participat alături de alți reprezentanți ai instituțiilor academice și centrelor de cercetare din diverse țări (Moldova, Armenia, Estonia, Suedia, Elveția, Belgia, Olanda, Austria), la workshop-ul cu genericul “Career Development of PhDs and Early Postdocs: how to support young researchers in their careers”, organizat sub egida EURAXESS, ce reprezintă o inițiativă unică, lansată de Comisia Europeană pentru promovarea carierei de cercetare și facilitarea mobilității cercetătorilor în spațiul european.

Masteranda de la FRIȘPJ a reprezentat ULIM și RM la ”East European School for foreign policy researchers”

În perioada 14 -17 ianuarie, masteranda, Iuliana Vîrlan de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la ”East European School for foreign policy researchers”, organizată de Ukrainian Prism în parteneriat cu National Endowment for Democracy.

Experiența internațională Erasmus +

Marina Ghereg, studentă în anul III la Facultatea de Litere ULIM / Faculty of Letters, a profitat de oportunitatea experienței internaționale, optând pentru o mobilitate academică la Université Polytechnique Hauts-de-France, prin intermediul Programului Erasmus+. Aflați în continuare despre impactul acestei experiențe asupra dezvoltării personale și alte detalii captivante:

Experiența Erasmus+ în Letonia

Ești curios/oasă cum e să fii student Erasmus + și cât de importantă este experiența internațională în dezvoltarea personală și profesională? Periodic îi intervievăm pe tinerii care au revenit din mobilitate academică, pentru a încuraja pe cei nehotărâți să aplice la o bursă Erasmus +.

Erasmus+ - Provocare. Curaj. Rezultate.

Tot mai multe povești de succes colectăm de la tinerii care au beneficiat de mobilitate academică în cadrul Programului Erasmus +. Studentul Dorin Gora este un alt beneficiar al bursei de studii, selectând ca destinație academică orașul Riga, Letonia.

O profesoară de la ULIM, a participat în cadrul Programului Gansu International Fellowship

În perioada 20 august - 20 septembrie 2019 unul dintre cadrele didactice ale ULIM-ului, dr. Ludmila Coada, a participat în Programul Gansu International Fellowship, organizat și finanțat de către Guvernul provinciei Gansu din China. Programul și-a desfășurat activitățile în orașul Lanzhou, capitala provinciei și a avut drept scop deschiderea provinciei Gansu spre lumea exterioară, promovarea schimbului și cooperării în domeniile educației, culturii, economiei, comerțului, științei și tehnologiei etc. și conslidarea prieteniei interstatale și interumane prin comunicare. Limba de lucru a programului a fost egngleza, iar activitățile organizate au constat în lecții, seminare, prezentări, rapoarte, vizite de studiu.