Istorii de Succes

Profesorul Andris Petersons: „M-am simțit bine printre studenții ULIM și mă întorc acasă cu un bagaj de amintiri plăcute”

«Și totuși e frumoasă și interesanta viață de profesor universitar!»
Recent, un numeros grup de studenți și profesori ai Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), au organizat o întâlnire de suflet cu dl Andris Petersons, Decanul Facultății de Comunicare de la Universitatea Turiba din Letonia, un excepțional specialist în domeniul Relații Publice.

Teresa Pozo Rico (Erasmus Mundus EMP-AIM)

Teresa Pozo Rico, doctorandă a Universităţii din Alicante, Spania, bursieră Erasmus Mundus - Acţiunea 2, a desfăşurat la ULIM, în perioada 1 august 2014 – 25 ianuarie 2015, un studiu în domeniul inteligenţei emoţionale.

Experiența pictorului și cercetătorului din Ungaria, Ákos Bánki la ULIM

Între 31 octombrie și 17 decembrie 2014, in cadrul ULIM s-a desfășurat un curs academico-didactic neobișnuit. Evenimentul respectiv s-a deosebit atât prin obiective, forma de desfașurare, contingentul participanților, cât și prin finalitățile sale și metoda de evaluare.

Ieva KALVE, doctor în Economie din Letonia, decorată cu Medalia ULIM

La 31 octombrie 2012, doctorul în Economie din Letonia, dna Ieva KALVE a fost decorată cu Medalia ULIM. Distincţia i-a fost oferită de către dl Nicolae ŢÂU, vicerector pentru Cooperare Internaţională ULIM. Dna Ieva KALVE a susţinut pe toată perioada lunii octombrie la Facultatea de Ştiinţe Economice ULIM, un curs de Management Strategic, în cadrul proiectului Internaţional ERASMUS MUNDUS EMP-AIM.

Istoria unui student italian care a ales să învețe în Moldova

Riccardo Zappatore este singurul tânăr italian care a decis să studieze în Moldova. Acesta timp de cinci luni a frecventat orele la fel ca orice alt student moldovean.

ERASMUS MUNDUS – un vis împlinit: Victor Pruteanu (Ungaria)

Victor Pruteanu (22 de ani) este student în anul IV al facultății de drept la ULIM. A beneficiat de bursa ERASMUS-MUNDUS și pe parcursul primului semestru al anului de studii 2013-2014 și-a făcut studiile în Ungaria. Întrebat cum s-a decis să aplice la acest program, Victor ne-a dezvăluit: „Am aplicat deoarece simțeam că merit. Întotdeauna am văzut o oportunitate majoră în acest program, o șansă de dezvoltare personală multilaterală și posibilitatea de a descoperi o lume nouă: mereu vroiam să aflu cum se fac studiile peste hotare și odată cu obținerea bursei, am obținut și această șansă!”

ERASMUS-MUNDUS –un vis împlinit: Elena Homenco (Spania)

Elena Homenco (23 de ani) e studentă în anul IV la ULIM, facultatea de drept. Este una dintre puținii studenți care au beneficiat de bursa ERASMUS și pentru o perioadă de 5 luni, a avut ocazia să frecventeze orele în cadrul Universității Alicante din Spania. „Despre ERASMUS-MUNDUS am auzit încă din liceu, dar era o dorință care nu putea fi realizată mai devreme decât anul acesta”, ne-a dezvăluit Elena Homenco.

ERASMUS-MUNDUS - un vis împlinit: Chiril Didenco (Ungaria)

Chiril Didenco (22 de ani) este student în anul III la facultatea Relații Internaționale, în cadrul ULIM. Chiril a beneficiat de programul de burse ERASMUS-MUNDUS și pe parcursul a cinci luni și-a făcut studiile la Universitatea din Pesc, Ungaria. „Am fost ales ca student bursier și pe parcursul unui semestru am învățat peste hotare. În Ungaria am trăit cele mai frumoase amintiri și m-am ales cu o mulțime de prieteni de prin toate colțurile pământului.” – ne povestește Chiril.