Istorii de succes​

Profesori și studenți ULIM la Universitatea Catolică Ioan Paul II din Lublin, Polonia

În perioada 11-15 aprilie curent, Valentina Ciumacenco, Directoarea Centrului Cooperare Internațională din cadrul ULIM, a participat la un stagiu de formare, la Departamentul de Relații Internaționale de la Universitatea Catolică Ioan Paul II (KUL) din Lublin, Polonia, organizat în cadrul Programului Erasmus+, destinat personalului administrativ.

Profesoara Ludmila Coadă va preda studenților polonezi Cooperare excelentă între ULIM și Universitatea Catolică Ioan Paul al II-lea

De azi, până la finele săptămânii în curs, dr. Ludmila Coadă, conf. univ. al Catedrei Relații Internaționale, Științe Politice și Istorie, se află la Universitatea Catolică Ioan Paul al II-lea (KUL) din Lublin, Polonia, în mobilitate de predare în cadrul Programului Erasmus+.

Profesori ULIM, în mobilități profesionale, în România și Polonia

De azi și în cursul săptămânii, directoarea Centrului Cooperare Internațională din cadrul ULIM, dna Valentina Ciumacenco, participă la un stagiu de formare, la Universitatea Catolică ”Ioan Paul II” din Lublin, Polonia, organizat în cadrul Programului Erasmus+ și destinat personalului adminsistrativ.

Profesori și studenți ULIM, la UniversitateaDanubiusdin Galați

Directoarea Centrului Cooperare Internațională (CCI) din cadrul ULIM, dna Valentina Ciumacenco, a făcut parte, pentru câteva zile, din comunitatea academică Danubius. Domnia sa a participat la un stagiu de formare, la Departamentul de Relații Internaționale de la Universitatea Danubius din Galați, organizat în cadrul Programului Erasmus+ și destinat personalului adminsistrativ.

Erasmus +, îmbunătățirea șanselor de angajare a tinerilor Viitoare economiste de la ULIM, instruite în Bulgaria

Ana-Maria Luchian este studentă anul II, la Facultatea Științe Economice din cadrul ULIM. A optat pentru relațiile economice internaționale într-o grupă anglofonă. Până la finele semestrului, ea împreună cu o altă studentă ULIM – Ana Cuzmici-Șimanovscaia, beneficiază de oportunitățile Programului Erasmus +, studiind la Academia Economică D.A. Tsenov din Bulgaria.

Cooperare ULIM – Universitatea Catolică din Lublin
Prelegeri susținute de un fost bursier polonez de la Harvard University

Fost bursier la Harvard University, în prezent, dr. hab. Tomasz Stępniewski, profesor la Universitatea Catolică ”Ioan Paul II” din Lublin (KUL), Polonia, a predat, recent, o serie de cursuri de politologie studenților ULIM din cadrul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism. Lecțiile au vizat politica internă și externă a Poloniei cu precădere față de statele Parteneriatului Estic, în special RM și Ucraina.

ERASMUS PLUS
”După ULIM, Lituania e o destinație perfectă pentru un masterat în UE”

După prima selecție a proiectelor Erasmus Plus, instituțiile de învățământ superior din RM au semnat acorduri cu 27 universități din 12 state ale UE. ULIM are asemenea convenții cu Academia Economică D.A. Tsenov din Bulgaria, Universitatea Catolică Lubelski Jana Pawla II din Polonia, Universitatea Debrecen din Ungaria și Universitatea Mykolas Romeris din Lituania.