La „Universitatea de vară UNESCO ’’, de la București, ediția 2018 a participat și studenta anului III, Facultatea de Litere, ULIM

În perioada 8-11 august 2018, studenta anului III, Iuliana Vîrlan, de la Facultate de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la București, în cadrul Universității de vară cu subiectul: Cultura păcii și educația pentru dezvoltare durabilă, organizată de Universitatea Creștină „ Dimitrie Cantemir”, Catedra UNESCO – Cultura drepturilor omului și educația pentru dezvoltare durabilă în învățământul preșcolar și primar, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO și Federația Europeană a Asociațiilor, a Centrelor și a Cluburilor UNESCO (FEACU).

     Pe parcursul acestor zile, au fost organizate cursuri, ateliere, paneluri și mese rotunde cu  următoarele temeCultura păcii și a non-violenței, Patrimoniul mondial, Educația pentru dezvoltare durabilă. Limba de comunicare a fost limba franceză, deoarece este una dintre limbile oficiale a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

    La eveniment au particapat: dr. Ani Matei şi dr. Daniela Popescu – Comisia Naţională a României pentru UNESCO, dr. Alexandre Navarro - secretar general al Comisiei Naţionale Franceze pentru UNESCO, dr. Anca Dumitrescu – Comisia UNESCO Paris, dr. Adrian Peticilă – Universitatea de Științe Agricole și de Medicină Veterinară (USAMV), secretar ştiințific, Academia Română, dr. Titus Corlăţean, dr. Octavia Costea şi Manuela Cazan – Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”. Participanţii au fost  studenţi şi profesori din România, S.U.A, Rusia, Republica Moldova, Bulgaria, Italia, Serbia şi Turcia.

    «Universitatea de vară a reprezentat o oportunitate pentru mine. Timp de 4 zile am explorat noi idei despre UNESCO, obiectevele acestei organizații, dar și am avut posibilitatea de a interacționa cu persoane ce activează în acest domeniu. Sper ca pe viitor să fie organizate și alte ediții. A fost un intersant și util. Acesta m-a determinat să revin acasă cu un bagaj nou de cunoștințe, emoții frumoase și  noi idei. » menționează studenta.

     Universitatea Liberă Internațională din Moldova și Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” au încheiat în 2014 un acord  de parteneriat.