Noi bursieri din Coreea de Sud, la ULIM

În baza acordurilor de colaborare bilaterală între ULIM și universitățile Gimcheon și Hannam din Coreea de Sud, trei studenți ai respectivelor universități au devenit bursieri ai ULIM și au venit la studii în perioada primului semestru al anului academic curent.

Jisu Kim și Yeseo Yoon vor studia la ULIM în cadrul facultății de Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială, iar colega lor, Seo Hui Ji, va studia în cadrul facultății de Ștințe Economice. Studentele din Coreea au avut recent o întâlnire de bun venit cu conducerea universității, manifestându-și entuziasmul și interesul de a studia și de a cunoaște cultura țării noastre. Ulterior, studentele s-au întâlnit cu directoarea Centrului de Cooperare Internațională a ULIM, dna Valentina Ciumacenco, care le-a urat bun venit și un an productiv de studiu. Anul acesta, cinci studenți ai ULIM au devenit bursieri ai Coreei de Sud, unde studiază în prezent.

Tinerii noștri obțin un nivel ridicat de instruire, pentru a deveni competitivi alături de colegii lor din țările dezvoltate

Din anul 2008, de la deschiderea Centrului de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong” din cadrul ULIM, în premieră, pentru R. Moldova, peste 60 de tineri de la noi au studiat în Coreea de Sud. De atunci, grație acestei instituții de prestigiu internațional, la ULIM, se derulează proiecte educaționale importante pentru țările noastre,  la care aplică numeroși studenți, deveniți beneficiari ai unor burse de studii în Coreea de Sud. Tinerii noștri obțin un nivel ridicat de instruire, pentru a deveni competitivi alături de colegii lor din țările dezvoltate.

”Facultatea Litere (Engleză-Coreeană), ULIM este una dintre cele mai solicitate, deoarece oferă oportunitatea de-a progresa rapid și a obține burse de studii în R. Coreea. Ulterior, cei mai buni studenți optează să învețe la facultățile de economie, drept, tehnologii informaționale, psihologie sau își aprofundează cunoștințele de coreeană la o facultate de filologie din R. Coreea.

Tinerii aceștia au mari perspective de a-și continua studiile masterale și doctorale în țara noastră sau chiar de-a se angaja acolo. De fapt, noi îi educăm astfel, ca să revină acasă și mulți dintre cei plecați la studii, promit să se întoarcă în R. Moldova, ca să contribuie la dezvoltarea țării. Ținem legătura cu studenții ULIM-ului din Coreea de Sud în permanență și le oferim tot sprijinul necesar. Cei care se întorc acasă, activează în diverse instituții, cu rezultate de excepție. Unii dintre bursierii ULIM-ului sunt apreciați în context internațional și devin lideri printre studenții din străinătate”, spune dl Han Ho Jin.