Noi deschideri academice în cooperarea dintre ULIM și Universitatea Afyon Kocatepe din Turcia

În perioada 14-19 aprilie 2019, un grup format din personal academic și administrativ al ULIM, în frunte cu prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, dr.conf.univ., s-au aflat în mobilitate academică la instituția parteneră, Universitatea Afyon Kocatepe din Turcia (AKU).

Reprezentanții ULIM au participat alături de peste 30 de participanți din 9 țări (Turcia, Franța, Albania, Slovacia, Georgia, Kosova, România, Ucraina și Republica Moldova) la săptămâna internațională organizată de AKU în cadrul Programului Erasmus+, aflată la cea de-a 7-a ediție.

Pe parcursul săptămânii internaționale, membrii delegației ULIM au participat la activități de predare, sesiuni și întruniri de lucru, care s-au axat atât pe schimbul de experiență și împărtășirea bunelor practici, cât și pe noile perspective de cooperare inter-universitară.

Totodată, reprezentantele ULIM s-au familiarizat cu programele de studii ale Universității gazdă, cu facultățile, activitățile didactice și de cercetare, vizitând campusurile universitare și având întrevederi cu corpul profesoral și factorii de decizie ai Universității Afyon Kocatepe.

În cadrul şedinţelor organizate conform programului evenimentului, prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, a prezentat experiența ULIM în domeniul internaționalizării, inclusiv rezultatele obţinute în proiecte Erasmus+ derulate, a abordat subiecte legate de viitoarele colaborări cu reprezentanții universităților prezente la eveniment. O deosebită deschidere în vederea consolidării relațiilor de colaborare între ULIM şi AKU a fost consemnată în cadrul ședinței reprezentanților ULIM cu șeful oficiului de relații internaţionale AKU, Prof. Ayhan Erol.  Au fost discutate modalitățile de îmbunătățire a colaborării între cele două universități, precum şi posibilitatea de includere a ULIM  în cadrul proiectelor Erasmus+ înaintate de AKU în următoarele apeluri pentru proiecte.

Erasmus+ International Week contribuie, în primul rând, la cunoașterea directă a instituției gazdă de către universitățile partenere cu care colaborează în cadrul Programului Erasmus+ KA107, cât și la consolidarea relațiilor de colaborare dintre acestea. A fost o ocazie de schimburi de bune practici între participanți și organizatori, atât în domeniul proiectelor de mobilitate si schimburi academice, dar și al relațiilor internaționale în general.

În context, amintim că în aceiași perioadă, profesorul de la Universitatea Afyon Kocatepe,  Ramazan Erol, s-a aflat în mobilitate de predare la ULIM, fiind găzduit de Facultatea Științe Economice. Dumnealui, a avut o întrevedere cu studenții, care frecventează cursurile de limbă turcă, predate de către dr. Hülya Küçükoğlu.

Programul Săptămânii Internaționale Erasmus+ organizate de AKU  poate fi accesat:

https://haber.aku.edu.tr/2019/04/16/7-uluslararasi-erasmus-haftasi-basladi/