Noutăți

O delegație de rang înalt din Republica Populară Chineză, în vizită oficială la ULIM

La 9 iunie curent, la ULIM s-a aflat în vizită oficială delegația reprezentată de Liu Xincheng, vice-președinte al Consiliului Consultativ Politic al Republicii Populare Chineze și E.S. Zhang Yinghong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, alături de alți oficiali. Distinșii oaspeți au fost întâmpinați de către reprezentanții conducerii ULIM în persoana conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale, prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale și dr. Wang Yifeng, directorul Institutului Confucius din cadrul ULIM.
09.06.2019Mai mult →

În vizită de studiu la Universitatea Turiba din Riga

În perioada 3 – 8 iunie curent, dna Ciumacenco Valentina, Prorector pentru Relații Internaționale, a beneficiat de o mobilitate academică internațională (formare), susținută de programul Erasmus+, Acțiunea-Cheie1 (mobilitatea persoanelor în scop educațional), la Universitatea Turiba din Riga, Letonia.
07.06.2019Mai mult →

Inaugurarea expoziției „Patrimoniul material și imaterial al UNESCO în țările Parteneriatului Estic”

La 28 mai curent, ULIM, în colaborare cu Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova, au organizat inaugurarea expoziției „Patrimoniul material și imaterial al UNESCO în țările Parteneriatului Estic”.
28.05.2019Mai mult →

Vizita E. S. Daniel Ioniță, Ambasador al României în Republica Moldova la ULIM

La 17 mai curent, E. S. Daniel Ioniță, Ambasador al României în Republica Moldova a dat curs invitației Centrului de Studii Europene din cadrul ULIM de a susține o conferință publică în contextul evenimentelor dedicate Zilei Europei, sub genericul: „Președinția României la Consiliul UE: Obiective și Priorități”, la care au participat studenții facultăților alături de corpul didactic.
17.05.2019Mai mult →

Mobilitate academică internațională Erasmus+ la ULIM

În perioada 06.05.19 – 10.05.19 trei profesori de la Université Polytechnique Hauts-de-France (UPHF) s-au aflat în mobilitate academică internațională (predare), susținută de programul Erasmus+, Acțiunea-Cheie 1 (mobilitatea persoanelor în scop educațional), la ULIM.
10.05.2019Mai mult →

Vizita E. S. Hamad Rashid Al-Athbi, Ambasador al Statului Qatar în Republica Moldova la ULIM

În data de 26 aprilie curent, rectorul ULIM conf. univ. dr. Ilian Galben a avut o întrevedere cu E. S. Hamad Rashid Al-Athbi, Ambasador al Statului Qatar în Republica Moldova, care s-a aflat pentru prima dată la ULIM în vizită de informare și de documentare.
26.04.2019Mai mult →

Timothy P. O’Connor, atașatul de presă al Ambasadei SUA în RM în dialog cu studenții ULIM

În data de 25 aprilie curent, studenții Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, specialitatea Jurnalism au avut o întâlnire cu Timothy P. O’Connor, atașatul de presă al Ambasadei SUA la Chișinău.
25.04.2019Mai mult →

E. S. Dereck J. Hogan, Ambasador al SUA în RM a efectuat o vizită la ULIM

În data de 23 aprilie curent, la ULIM s-a aflat în vizită de curtoazie E. S. Dereck J. Hogan, Ambasador al SUA în RM, însoțit de Aaron Honn, Prim Secretar pentru cultură și presă și de Jed Wolfington, atașat cultural.
23.04.2019Mai mult →

Noi deschideri academice în cooperarea dintre ULIM și Universitatea Afyon Kocatepe din Turcia

În perioada 14-19 aprilie 2019, un grup format din personal academic și administrativ al ULIM, în frunte cu prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, dr.conf.univ., s-au aflat în mobilitate academică la instituția parteneră, Universitatea Afyon Kocatepe din Turcia (AKU).
22.04.2019Mai mult →

E. S. Lee Yang-Goo, Ambasador al Coreei de Sud în vizită la ULIM

La 18 aprilie curent, conducerea ULIM reprezentată de rectorul conf. univ. dr. Ilian Galben și de prorectorul pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale prof. univ. dr. hab. Elena Prus au avut o întrevedere cu E. S. Lee Yang-Goo, ambasador al Coreei de Sud cu reședinta la Kiev.
18.04.2019Mai mult →