Noutăți

Festivalul Primăverii celebrat la ULIM

La 19 februarie curent, în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Institutul „Confucius” din cadrul ULIM în cooperare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Chișinău a organizat un concert festiv dedicat celebrării „Festivalului Primăverii”, eveniment ce a adunat o sală arhiplină.
21.02.2019Mai mult →

Professional Fellows

Professional Fellows este un program sponsorizat de către Departamentul de Stat SUA, Biroul Educație și Cultură, și administrat de către Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional în următoarele țări: Georgia, Rusia, Ucraina și Moldova.
18.02.2019Mai mult →

The International Visegrad Fund is offering Master’s and Post-Master’s scholarships

The International Visegrad Fund is offering Master’s and Post-Master’s scholarships to students/researchers who are citizens of the Visegrad Group (V4) countries (Czechia, Hungary, Poland, Slovakia). Students/researchers can apply for study/research at any accredited higher-education institution within V4 countries and also in Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Georgia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Montenegro, Serbia and Ukraine (for up to 4 semesters).
18.02.2019Mai mult →

Sesiune informativă pentru studenții ULIM care pleacă în mobilitate academică în Coreea de Sud

Timp de un semestru, șase studenți de la Facultatea de Litere, Specialitatea engleză-coreeană, vor beneficia de mobilități academice în Coreea de Sud la instituțiile de învățământ superior partenere: Universitatea Hannam, Universitatea Gimcheon și Universitatea Cheonbuk.
15.02.2019Mai mult →

Panel de discuții internaționale cu cercetătorul Fulbright Michael Ravitsky (SUA) – „Individualism, Indulgence, and Valentines: Exploring cultural differences between the U.S. and Moldova"

La 14 februarie curent, studenții și profesorii Facultății de Litere împreună cu invitații de la Departamentul Studenți Internaționali s-au întrunit în Sala de Lectura nr. 2 la un seminar cu genericul: „Individualism, Indulgence, and Valentines: Exploring cultural differences between the U.S. and Moldova", organizat de cercetătorul Fulbright Michael Ravitsky (SUA) în cooperare cu Facultatea de Litere.
13.02.2019Mai mult →

E. S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România a efectuat o vizită la ULIM

La 25 ianuarie curent, E. S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România a efectuat o vizită la ULIM. Diplomatul a avut o întrevedere cu rectorul conf. univ. dr. Ilian Galben, în cadrul căreia au fost discutate subiecte pertinente ce vizează intensificarea relațiilor în domeniul educațional, fiind incluse și noi oportunități de studii pentru tinerii din Republica Moldova și Egipt.
25.01.2019Mai mult →

E. S. Muhammad Amhar Azeth, Ambasadorul Republicii Indonezia la București în vizită la ULIM

La 24 ianuarie curent, la ULIM s-a aflat în vizită de documentare E. S. Muhammad Amhar Azeth, Ambasadorul Republicii Indonezia la București, care a purtat discuții cu rectorul conf. univ. dr. Ilian Galben și membrii echipei manageriale prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale și conf. univ. dr. Alexandru Cauia, prorector pentru Strategie Academică și Programe de Studii.
24.01.2019Mai mult →

Iulia Bradu, studenta premiată cu Diplomă de Excelență la Gala Studenților Originari din Republica Moldova

Iulia Bradu este studenta ULIM la programul de Masterat Drept Internațional și Instituțional, care a fost premiată cu Diplomă de Excelență la Gala Studenților Originari din Republica Moldova, la categoria ”Erasmus”, pentru excelență academică și potențial demonstrat de implicare în proiecte de dezvoltare din Republica Moldova.
14.01.2019Mai mult →

Manifestare comemorativă la ULIM: „Academicianul Andrei GALBEN și memoria instituțională”

La 14 decembrie curent, în incinta ULIM a avut loc evenimentul comemorativ cu genericul „Academicianul Andrei Galben și memoria instituțională”, în semn de omagiu și recunoștință reputatului Rector fondator ULIM Andrei Galben.
14.12.2018Mai mult →

La ULIM s-a aflat în vizită de documentare E. S. Gürol Sökmensüer, ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova

La 11 decembrie curent, rectorul ULIM, conf. univ. dr. Ilian Galben împreună cu prorectorii prof. univ. dr. hab. Elena Prus și dr. Valentina Ciumacenco a avut o întrevedere cu E. S. Gürol Sökmensüer, ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, care s-a aflat pentru prima dată la ULIM în vizită de documentare.
11.12.2018Mai mult →