Noutăți

Ambasadorul Japoniei, în dialog cu studenții și profesorii ULIM

În cursul dimineții, Excelența Sa Masanobu Yoshii, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în R. Moldova, a efectuat o vizită la ULIM, însoțit de profesorul Robert D. Eldridge, PhD, de la Universitatea Osaka din Țara Soarelui Răsare. Vizita a fost prilejuită de preconizata lecție pubică, la ULIM, susținută de cunoscutul expert în securitate internațională, cu tema Insulele Senkaku – dispută teritorială gravă în Asia de Nord Est, cu implicarea Japoniei, Taiwanului și Chinei. Cu această ocazie, ambasadorul Masanobu Yoshii a avut o întrevedere cu prim-vicerectorul Ana Guțu, în vederea continuării discuțiilor privind impulsionarea cooperării între ULIM și Ambasada Japoniei, prin încheierea unui protocol de înțelegere în plan educațional și cultural.
18.01.2018Mai mult →

Institutul CONFUCIUS ULIM își deschide ușile pentru studenții din sudul RM

O delegație a Institutului CONFUCIUS ULIM, condusă de directorul acestuia, dl Wang Yifeng, a vizitat Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul și Universitatea de Stat din Comrat. Delegația a avut întrevederi cu conducerile celor două instituții de învățământ superior din sudul R. Moldova. Discuțiile s-au axat pe necesitatea organizării, în timp proxim, a cursurilor de limba și cultura chineză pentru tinerii din regiune, care vor fi predate de lectori-voluntari ai Institutului CONFUCIUS ULIM, în cadrul universităților respective. Întâlnirile au beneficiat și de prezența dlui Vladimir Chirinciuc, ex-vicerector ULIM pentru relații internaționale.
17.01.2018Mai mult →

Parteneriate academice și culturale între ULIM și Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel

Dna Sima Mindelis, primul secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, a susținut, la ULIM, o lecție publică despre istoria, cultura și tradițiile acestei țări. În contextul sărbătorilor de iarnă, domnia sa a făcut referiri asupra viziunilor moderne privind Sărbătoarea Luminii Hanuca, celebrată, anual, cu fast de poporul evreu. Lecția a fost organizată în legătură cu stabilirea unor parteneriate academice și culturale noi între ULIM și Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel.
12.01.2018Mai mult →

Ambasadorul Turciei a efectuat o vizită, la ULIM Excelența Sa și-a declarat angajamentul în sprijinirea proiectelor începute de regretatul rector Andrei Galben

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al R. Turcia în R. Moldova, dl Hulusi Kılıç, a efectuat, azi, o vizită, la ULIM. Excelența sa a avut o întrevedere cu dl Ilian Galben, rector interimar al ULIM și cu prim-vicerectorul Ana Guțu. Excelența Sa a menționat, că a venit la ULIM, întâi de toate, ”pentru a transmite personal condoleanțe familiei regretatului rector academician Andrei Galben, comunității academice și poporului R. Moldova, în legătură cu pierderea acestei importante personalități, cu viziuni largi , numele căruia va dăinui sute de ani.”
10.01.2018Mai mult →

La ULIM, vor începe cursurile gratuite de limba turcă, predate de un profesor doctor de la Universitatea Hacettepe din Ankara

În cursul dimineții, profesorul universitar Hülya Küçükoğlu, PhD, de la Școala de Limbi Străine în cadrul Universității Hacettepe din Ankara, însoțită de dna Esra Șen, reprezentanta Ambasada Turciei în R. Moldova (secretar III), au efectuat o vizită de lucru, la ULIM. Dr. Hülya Küçükoğlu a fost desemnată de Ministerul Educației Naționale a Republicii Turcia pentru angajarea, la ULIM, ca lector de limbă turcă. Oaspeții au avut o întrevedere cu șefii unor structuri ale ULIM, în frunte cu dl Vladimir Chirinciuc, vicerector pentru relații internaționale și dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului Cooperare Internațională.
10.01.2018Mai mult →

Vizita ambasadorului Statelor Unite ale Americii la ULIM
Amplificarea relațiilor de colaborare

Excelența Sa James D. Pettit, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în R. Moldova, a efectuat, azi, o vizită oficială, la ULIM, împreună cu dl Jonathan (Jed) Wolfington, ofițer de relații culturale al misiunii diplomatice americane. Înalții oaspeți au avut o întrevedere cu academicianul Andrei Galben, rector ULIM și cu dna prim-vicerector Ana Guțu. Discuțiile au vizat continuitatea unor proiecte ale ULIM și Ambasadei SUA, de maxim interes pentru viitorul tinerilor intelectuali din R. Moldova, precum și inițierea unor colaborări noi, la fel de ambițioase, cu impact în societate. După întrevedere, Excelența Sa James D. Pettit a susținut o conferință publică, apoi a avut un dialog cu studenții ULIM.
14.12.2017Mai mult →

Studenții ULIM în dialog cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii

Mâine, joi, 14 decembrie, începând cu ora 11.30, în Sala Mediatecii, Excelența Sa James D. Pettit, ambasadorul SUA în R. Moldova, va susține o conferință publică. La finalul discursului, studenţii ULIM sunt invitaţi la un dialog pe teme regionale şi internaţionale cu diplomatul american. Asemenea întâlniri, la ULIM, ale Excelenței Sale James D. Pettit au devinit tradiționale.
13.12.2017Mai mult →

Educația copiilor și a tinerilor de succes, abordată de o personalitate sud-coreeană din SUA

Centrul de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong” în parteneriat cu Facultatea Științe Sociale și ale Educației, au organizat, la ULIM, în cursul săptămânii, seminarul, sub genericul ”Educația copiilor și a tinerilor de succes”, susținut de dna Esther Choi (Hwang Gyeong-ae), personalitate de origine sud-coreeană din SUA. Este una dintre autoarele notorii de carte despre rolul mamei în educație, fiind invitata unor televiziuni de mare audiență din Coreea și SUA. Domnia sa a făcut dezvăluiri privind experiența succesului, progresului și eșecului la coreeni.
13.12.2017Mai mult →

O delegație a ULIM participă, tradițional, la Conferința Globală a Institutului CONFUCIUS

Azi, și-a deschis porțile, cea de-a XII-a ediție a Conferinței Globale a Institutului CONFUCIUS, în orașul Xi’an, provincia Shaanxi, China. ULIM este reprezentată, la eveniment de domnii Wang Yifeng și Radu Plămădeală, directorii Institutului CONFUCIUS din cadrul ULIM, precum și de dl Vladimir Chirinciuc, vicerector pentru relații internaționale. Tematica conferinței din anul acesta ține de aprofundarea cooperării, dezvoltarea prin inovație și colaborarea pentru construirea viitorului prosper al comunității umane.
12.12.2017Mai mult →

Excelența Sa Eliyahu Yerushalmi, ambasadorul non-rezident al Statului Israel, a vizitat ULIM

Excelența Sa Eliyahu Yerushalmi, ambasadorul non-rezident al Statului Israel în R. Moldova , însoțit de dna Sima Mindelis, primul secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, au efectuat o vizită, la ULIM. În cursul dimineții, înalții oaspeți au avut o întrevedere cu rectorul Andrei Galben. În semn de înaltă prețuire față de activitățile depuse de Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel, în numele comunității academice, domnia sa i-a acordat ambasadorului din Ierusalim Diploma de Excelență ULIM.
05.12.2017Mai mult →