Noutăți

Erasmus + poveste de succes

Visul Tatianei Botezatu, studentă la Facultatea Științe Economice, era să viziteze Parisul, orașul dragostei și al luminilor. Programul Erasmus + i-a îndeplinit această dorință, oferindu-i și oportunitatea de a studia un semestru la Université Polytechnique Hauts-de-France.
24.03.2020Mai mult →

Realizări frumoase pe meleagurile franceze

ULIM este mediul academic ce încurajează mobilitățile studențești și schimbul de bune practici cu partenerii instituționali de pe mapamond. De asemenea, este prioritar pentru comunitatea ULIM ca cei mai buni dintre studenți să beneficieze de burse de studii pentru o perioadă determinată de timp, în universități de prestigiu.
17.03.2020Mai mult →

O nouă provocare Erasmus +

Tinerii care își doresc să beneficieze de studii în străinătate, trebuie să știe că programele de mobilitate academică sunt destinate oricărui student deschis spre experiențe noi. Anual, zeci de studenți de la facultățile ULIM aplică dosarele pentru a obține burse de studii la universități din Uniunea Europeană, beneficiind de multiple oportunități.
13.03.2020Mai mult →

Vizită de studiu la Universitatea din Viena

În perioada 2-5 martie curent, prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, s-a aflat în vizită de studiu la Universtatea din Viena unde a participat alături de alți reprezentanți ai instituțiilor academice și centrelor de cercetare din diverse țări (Moldova, Armenia, Estonia, Suedia, Elveția, Belgia, Olanda, Austria), la workshop-ul cu genericul “Career Development of PhDs and Early Postdocs: how to support young researchers in their careers”, organizat sub egida EURAXESS, ce reprezintă o inițiativă unică, lansată de Comisia Europeană pentru promovarea carierei de cercetare și facilitarea mobilității cercetătorilor în spațiul european.
09.03.2020Mai mult →

Povești din mobilitate academică

Olesea Budurin, studentă la Facultatea de Litere ULIM, a beneficiat de o mobilitate academeică în cadrul programului Erasmus+, la Université Polytechnique Hauts-de-France. Studenta spune că a s-a bucurat de o experiență fantastică în timpul programului de studiu în străinătate.
02.03.2020Mai mult →

Mobilități de predare și formare în Spania, Franța, Polonia, Bulgaria și România cu finanțare UE pentru personalul academic și non-academic ULIM

ULIM organizează selecția cadrelor care vor beneficia de burse Erasmus+ în scop de predare și formare, pentru o perioadă de o săptămână, în anul universitar 2019-2020 (semestrul II) la instituțiile partenere:
02.03.2020Mai mult →

Burse de perfecționare a limbii franceze

Delegația Wallonie-Bruxelles oferă 2 burse de perfecționare a limbii franceze pentru studenți, în cadrul școlii de vară de la Universitatea Liberă din Bruxelles, pe perioada 17 iulie - 8 august 2020.
24.02.2020Mai mult →

Raportulului de dezvoltare umană 2019 al PNUD

Astăzi, 20 februarie, reprezentanții ULIM, au participat la evenimentul de lansare națională a Raportulului de dezvoltare umană 2019 al PNUD, care reflectă tendințele de dezvoltare în 189 de țări, inclusiv Republica Moldova
20.02.2020Mai mult →

Vizita Ambasadorului Republicii Lituania la ULIM

Marți, 18 februarie curent, la ULIM s-a aflat în vizită E. S. Kęstutis Kudzmanas, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în RM, împreună cu Andrej Didenko, șeful-adjunct al misiunii și Dainius Kazlauskas, atașat militar al Lituaniei. Delegația a avut întrevedere cu reprezentanții conducerii ULIM, în persoana rectorului Ilian Galben și a prorectorilor Elena Prus și Valentina Ciumacenco. Dialogul s-a axat pe aspecte referitoare la trasarea unor perspective de realizare a proiectelor și parteneriatelor cu centrele educaționale din Lituania, fiind explorată posibilitatea instituirii unui cadru inovațional, competitiv și atractiv pentru studenți și profesori. În acest context, rectorul Ilian Galben a transmis mesaj de apreciere și gratitudine, pentru deschidere și colaborare fructuoasă de-a lungul timpului, pe filiera academică.
19.02.2020Mai mult →

Prelegere publică: „Combinația dintre literatura coreeană și științele umaniste”, susținută de romancierul și profesorul universitar Wu Han Yong

În ziua de 14 februarie curent, studenții de la Facultatea de Litere și cursanții Centrului de Limbă și Cultură Coreeană „Se Jong” din cadrul ULIM, condus de Han Ho Jin, au participat la prelegerea publică intitulată: „Combinația dintre literatura coreeană și științele umaniste”, susținută de romancierul Wu Han Yong, profesor universitar la Universitatea Națională din Seul, Coreea de Sud. În cadrul întrunirii, accentele au fost puse pe literatură, cultură și civilizație. Profesorul Wu Han Yong a venit cu poezii și cântece coreene, a căror conținuturi au fost analizate în contextul valorilor și idealurilor vieții. De asemenea, a fost acordată prioritate conexiunii dintre om și natură, fiind considerată o componentă indispensabilă a culturii. Participanții la eveniment au rostit poezii atât în limba română, cât și în limba coreeană, demonstrând entuziasmul și pasiunea pentru cultura Coreei de Sud.
17.02.2020Mai mult →