Noutăți

Manifestare comemorativă la ULIM: „Academicianul Andrei GALBEN și memoria instituțională”

La 14 decembrie curent, în incinta ULIM a avut loc evenimentul comemorativ cu genericul „Academicianul Andrei Galben și memoria instituțională”, în semn de omagiu și recunoștință reputatului Rector fondator ULIM Andrei Galben.
14.12.2018Mai mult →

La ULIM s-a aflat în vizită de documentare E. S. Gürol Sökmensüer, ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova

La 11 decembrie curent, rectorul ULIM, conf. univ. dr. Ilian Galben împreună cu prorectorii prof. univ. dr. hab. Elena Prus și dr. Valentina Ciumacenco a avut o întrevedere cu E. S. Gürol Sökmensüer, ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, care s-a aflat pentru prima dată la ULIM în vizită de documentare.
11.12.2018Mai mult →

Conferința Științifică Internațională ”Preocupări contemporane ale științelor socioumane”

Aula Magnifică ULIM a găzduit joi, 6 decembrie curent, cea de-a IX-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale ”Preocupări contemporane ale științelor socioumane”.
07.12.2018Mai mult →

Studenții ULIM au participat la o lecție publică în domeniul electoral

La 30 noiembrie curent, în cadrul Campaniei de informare electorală cu genericul ”Democrația Contează”, la ULIM a fost organizată o lecție publică în domeniul electoral, dedicată studenților. Prelegerea a fost susținută de dr. Iurie Ciocan, directorul Centrului de Implementare a Reformelor și membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC).
30.11.2018Mai mult →

Cooperarea fructuoasă dintre ULIM și Université Polytechnique Hauts-de-France din Valenciennes, Franța

În perioada 19-23 noiembrie 2018, dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale și conf. univ. dr. Ludmila Coada, directorul Școlii Doctorale în Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării s-au aflat în mobilitate academică în scop de predare și formare la instituția parteneră, Université Polytechnique Hauts-de-France din Valenciennes (UPHF), Franța.
26.11.2018Mai mult →

E. S. Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene în vizită la ULIM

Luni, 19 noiembrie curent, E. S. Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a efectuat o vizită la ULIM, în cadrul căreia a avut un dialog cu rectorul Ilian Galben și cu prorectorii Alexandru Cauia și Elena Prus.
19.11.2018Mai mult →

E. S. Kęstutis Kudzmanas, ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova în vizită de curtoazie la ULIM

Rectorul ULIM, conf. univ. dr. Ilian Galben și reprezentanții echipei manageriale - conf. univ. dr. Alexandru Cauia, prorector pentru Strategie Academică și Programe de Studii și dr. Valentina Ciumacenco, prorector Relații Internaționale au avut o întrevedre cu E. S. Kęstutis Kudzmanas, noul ambasador al Republicii Lituania în Republica Moldova.
16.11.2018Mai mult →

Studenții ULIM au participat la sesiunea ”Ask an American”

La 15 octombrie curent, în cadrul unei sesiuni publice, studenții ULIM au avut ocazia să interacționeze cu semenii din SUA, care se află în Republica Moldova pentru efectuarea cercetărilor în domeniile academice.
15.11.2018Mai mult →

Vizita E. S. Lee Yang-Goo, ambasadorul Coreei de Sud în RM la cea de-a 10-a aniversare a activității Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong” și împlinirea a 26 de ani de la stabilirea relațiilor moldo-coreene

La 7 noiembrie 2018, la ULIM a fost marcată cea de-a 10-a aniversare a activității Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong” și 26 de ani de la stabilirea relațiilor moldo-coreene.
07.11.2018Mai mult →

La ULIM au fost prezentate Programele de schimb academic profesional și cultural ale guvernului SUA pentru studenții moldoveni

La 6 noiembrie curent, reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova, Jonathan Wolfington, ofițerul afacerilor culturale împreună cu Irina Colin, expert relații culturale au prezentat studenților și profesorilor de la ULIM o gamă variată de oferte a Programelor de Schimb Academic, Profesional și Cultural, inițiate de Guvernul statelor Unite ale Americii.
06.11.2018Mai mult →