Noutăți

Reprezentanta ULIM a participat la „Universitatea de vară UNESCO ’’, de la București, ediția 2019

În perioada 31 iulie - 2 august 2019, proaspăta absolventă, Iuliana Vîrlan de la Facultatea de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la cea de-a 2 Ediție a Universității de vară UNESCO, cu genericul:“Bunele practici în educația pentru dezvoltare durabilă”, organizată de Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Catedra UNESCO – Cultura drepturilor omului și educația pentru dezvoltare durabilă în învățământul preșcolar și primar, cu două Comisii Naţionale (Franţa şi România), cu Federația Europeană a Asociațiilor și a Cluburilor pentru UNESCO (FEACU) şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti.
04.08.2019Mai mult →

Reprezentanta ULIM a participat la cea de-a 8 Ediție a Festivalului Studenților Francofoni

În perioada 1-5 iulie, proaspăta absolventă, Iuliana Vîrlan de la Facultatea de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la cea de-a 8 Ediție a Festivalului Studenților Francofoni, cu genericul « Créatifs ensemble », care a avut loc în Bulgaria, Plovdiv și a avut ca scop promovarea multilingvismului, utilizarea limbii franceze într-un context multicultural.
06.07.2019Mai mult →

Mobilitate academică internațională Erasmus+ la ULIM

În perioada 24-28 iunie 2019, la ULIM, s-a aflat în mobilitate academică internațională (formare), susținută de programul Erasmus+, Dr. Jose Domingo Portero Lameiro, de la instituția parteneră, Unviersitatea Cadiz din Spania.
29.06.2019Mai mult →

ULIM își confirmă poziția de lider în domeniul învățământului superior din Republica Moldova

Pentru a cincea oară consecutiv, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost inclusă în clasamentul mondial al universităților U-Multirank-2019, ediția a VI-a. Instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, cuprinse actualmente în acest clasament, sunt: Universitatea Liberă Internațională din Moldova (inclusa pentru a cincea oară consecutiv), Universitatea Tehnică din Moldova (inclusă pentru a treia oară în acest clasament) și Universitatea de Stat din Moldova (inclusa pentru a doua oară consecutiv).
28.06.2019Mai mult →

Eastern Partnership Conference “Promoting Common Values through Education and Culture”

Free International University of Moldova was successfully represented by Dr. Valentina Ciumacenco, Vice-Rector for International Relations, at the Eastern Partnership Conference “Promoting Common Values through Education and Culture”, held in Tbilisi, Georgia, on 25 and 26 June 2019.
26.06.2019Mai mult →

Un parteneriat în ascensiune: delegația de la Northwest Normal University din China în vizită la ULIM

La 24 iunie curent, delegația universitară de la Northwest Normal University (NWNU) din Lanzhou, China, condusă de președintele și rectorul Zhang Junzong a efectuat o vizită la ULIM și a avut o întrevedere cu rectorul ULIM conf. univ. dr. Ilian Galben, cu prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale și cu dr. Wang Yifeng, directorul Institutului „Confucius” din cadrul ULIM.
24.06.2019Mai mult →

O delegație de rang înalt din Republica Populară Chineză, în vizită oficială la ULIM

La 9 iunie curent, la ULIM s-a aflat în vizită oficială delegația reprezentată de Liu Xincheng, vice-președinte al Consiliului Consultativ Politic al Republicii Populare Chineze și E.S. Zhang Yinghong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, alături de alți oficiali. Distinșii oaspeți au fost întâmpinați de către reprezentanții conducerii ULIM în persoana conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale, prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale și dr. Wang Yifeng, directorul Institutului Confucius din cadrul ULIM.
09.06.2019Mai mult →

O vizită de studiu la Universitatea Turiba din Riga

În perioada 3 – 8 iunie curent, dna Ciumacenco Valentina, Prorector pentru Relații Internaționale, a beneficiat de o mobilitate academică internațională (formare), susținută de programul Erasmus+, Acțiunea-Cheie1 (mobilitatea persoanelor în scop educațional), la Universitatea Turiba din Riga, Letonia.
09.06.2019Mai mult →

Inaugurarea expoziției „Patrimoniul material și imaterial al UNESCO în țările Parteneriatului Estic”

La 28 mai curent, ULIM, în colaborare cu Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova, au organizat inaugurarea expoziției „Patrimoniul material și imaterial al UNESCO în țările Parteneriatului Estic”.
28.05.2019Mai mult →

Vizita E. S. Daniel Ioniță, Ambasador al României în Republica Moldova la ULIM

La 17 mai curent, E. S. Daniel Ioniță, Ambasador al României în Republica Moldova a dat curs invitației Centrului de Studii Europene din cadrul ULIM de a susține o conferință publică în contextul evenimentelor dedicate Zilei Europei, sub genericul: „Președinția României la Consiliul UE: Obiective și Priorități”, la care au participat studenții facultăților alături de corpul didactic.
17.05.2019Mai mult →