Noutăți

Universitatea Liberă Internațională din Moldova, membră a inițiativei Națiunilor Unite „Academic Impact” (UNAI)

La 24 ianuarie curent, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a devenit membră a inițiativei Națiunilor Unite „Academic Impact” (UNAI), regăsindu-se alături de alte 1300 instituții academice și centre de cercetare de prestigiu din peste 130 de țări. ULIM este unica instituție din Republica Moldova care face parte din această rețea, ce va participa la abordarea şi identificarea soluţiilor pentru problemele globale într-un cadru internaţional unic de dialog şi cooperare.
27.01.2020Mai mult →

Masteranda de la FRIȘPJ a reprezentat ULIM și RM la ”East European School for foreign policy researchers”

În perioada 14 -17 ianuarie, masteranda, Iuliana Vîrlan de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la ”East European School for foreign policy researchers”, organizată de Ukrainian Prism în parteneriat cu National Endowment for Democracy.
20.01.2020Mai mult →

ULIM anunță înscrierea la cursurile gratuite de limbă poloneză pentru anul academic 2019-2020

Profesorul Stanislaw Zelek va ține cursurile de limbă poloneză în anul academic 2019-2020, organizate la ULIM în baza acordului de colaborare cu Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova.
13.01.2020Mai mult →

ULIM anunță înscrierea la cursurile gratuite de limbă turcă pentru anul academic 2019-2020.

Dna Hülya Küçükoğlu, dr. în filologie, prof.univ, la Universitatea Hacettepe din Ankara, Turcia, va ține cursurile de limbă turcă în anul academic 2019-2020, organizate la ULIM în baza acordului de colaborare cu Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova.
13.01.2020Mai mult →

Ceremonia de aniversare a 10 ani de la fondarea Institutului „Confucius”

În data de 21 decembrie curent, la ULIM a avut loc ceremonia de aniversare a celor 10 ani de la înființarea Institutului „Confucius”, fiind un moment prielnic de organizare și a Adunării Generale a profesorilor și studenților institutului. În deschiderea evenimentului, E.S. Zhang Yinghong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în RM, a rostit un mesaj de felicitare și de apreciere a activității Institutului: „Realizările deosebite ale Institutului pe parcursul celor zece ani de activitate se datorează relațiilor de cooperare sincere și deschise între Universitatea Pedagogică de Nord-Vest din China și Universitatea Liberă Internațională din Moldova, care s-au dezvoltat în mediul prieteniei între Republica Moldova și Republica Populară Chineză. Prietenia, care derivă dintr-un contact strâns între oameni reprezintă cheia unei relații solide între state. Prietenia între Moldova și China are nevoie de susținerea unui grup de tineri, care iubesc China și cultura chineză. Mă bucur să văd tot mai mulți tineri dornici de a învăța limba chineză, ceea ce creează un fundament solid pentru prosperarea Institutului Confucius ULIM.”
24.12.2019Mai mult →

Noi oportunități pentru studenții și profesorii ULIM

n cursul dimineței, conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale, alături de conf. univ. dr. Ludmila Coadă, directorul Școlii Doctorale în Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării, au avut o întrevedere cu prof. univ. dr. Andra Seceleanu, prorector pentru Asigurarea Calităţii şi pentru Programe Educaţionale la Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa.
20.12.2019Mai mult →

Studenții ULIM au participat la aniversarea a 30 de ani de la începutul Revoluției de Catifea din Cehoslovacia

În data de 10 decembrie, studenții de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, însoțiți de decana Viorica Țîcu, au participat la evenimentul comemorativ, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la Revoluția de Catifea din Cehoslovacia. La eveniment au participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, ai structurilor de stat și din mediul academic.
11.12.2019Mai mult →

Ședința de monitorizare a progresului înregistrat de ULIM în contextul implementării Programului Erasmus+

În data de nouă decembrie curent, la ULIM s-au aflat în vizită reprezentantele Oficiului Național Erasmus+: Claudia Melinte, Ana Samson și Cristina Gherman, care și-au propus să monitorizeze progresul înregistrat de ULIM în contextul implementării programului Erasmus+. La eveniment a participat prorectorul pentru Relații Internaționale Valentina Ciumacenco, totodată, în calitate de coordonator instituțional Erasmus+, alături de studenții și profesorii care au beneficiat de mobilitate academică în cadrul programului, în perioada anilor 2015-prezent.
10.12.2019Mai mult →

Program de stagii în cadrul Ambasadei SUA în RM

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău oferă oportunitatea de a efectua stagii de practică pentru studenții de la universitățile din Republica Moldova, în primăvara 2020. Programul de stagii este deschis pentru studenții care manifestă interes pentru domeniile: Management, Economic, Politic, Afaceri Publice, Biroul pentru Cooperare în domeniul Apărării.
10.12.2019Mai mult →

Aprofundarea relațiilor de colaborare dintre ULIM și Ambasada Ungariei în RM

În data de patru decembrie curent, la ULIM s-a aflat în vizită de documentare o delegație a Ambasadei Ungariei în RM, condusă de diplomatul Fülöp-Gábor András, fiind însoțit de profesoara de limbă maghiară Laura Sájter. Membrii delegației au avut o întrevedere cu prorectorul pentru Relații Internaționale Valentina Ciumacenco, unde au fost lansate inițiative de reluare a parteneriatelor în dimensiunile educaționale și culturale, precum și stabilirea unor proiecte comune, orientate spre realizarea colaborărilor efective și durabile.
06.12.2019Mai mult →