Noutăți

Masă rotundă : ”Problemele actuale în afacerile interne și externe ale RM: Integrarea Europeană, Securitatea și Politica de Reintegrare”

La 23 octombrie curent, Centrul pentru Studii Europene ULIM în cooperare cu Universitatea Catolică Papa Ioan Paul al II-lea din Lublin (Polonia) au organizat o masa rotunda cu genericul: „Problemele actuale în afacerile interne și externe ale RM: Integrarea Europeană, Securitate și Politica de Reintegrare”.
23.10.2018Mai mult →

Deschiderea oficială a Centrului de instruire în Limbi Străine ULIM

La 22 octombrie curent, reprezentanții conducerii ULIM, studenții și membrii mediului academic au participat la deschiderea oficială a Centrului de instruire în Limbi Străine ULIM în cadrul căruia s-a lansat activitatea Centrului de pregătire Cambridge (pentru examenele internaționale). La inițiativa Facultății de Litere, Centrul de instruire în Limbi Străine ULIM a fost creat pentru a propune metode de eficientizare a studierii aprofundate a limbilor străine și formule flexibile de cursuri generale și cu obiectiv specific. Acordul de colaborare a fost semnat de Facultatea Litere și Alianța Franceză din Moldova, astfel ULIM și Cambridge Assessment English au devenit parteneri.
22.10.2018Mai mult →

ULIM: 26 de ani de ascensiune instituțională și academică prin internaționalizare

Cu ocazia marcării celor 26 de ani de la fondarea ULIM, a fost organizată Conferința științifică internațională ”Universitas Europaea: spre o societate a cunoaşterii prin europenizare şi globalizare”, care reprezintă, totodată, un omagiu în memoria fondatorului și rectorului ULIM Acad. Andrei Galben (1992-2017), prof. univ. dr. hab. în istorie. În cadrul Ședinței în plen cu tematica ”Dialogul civilizațiilor: paradigme, reprezentări și practici” s-au reunit nume cu rezonanță din RM și din străinătate.
17.10.2018Mai mult →

Universitatea Liberă Internațională din Moldova la prima conferință de valorizare a rezultatelor proiectelor Erasmus+ dedicată învățământului superior

Universitatea Liberă Internațională din Moldova la prima conferință de valorizare a rezultatelor proiectelor Erasmus+ dedicată învățământului superior, fiind reprezentată de Valentina Ciumacenco, Director al Centrului Cooperare Internațională și de Ludmila Coadă, director al Şcolii Doctorale în Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării.
16.10.2018Mai mult →

Reprezentantul Universității din Valenciennes în vizită de lucru la ULIM

În perioada 4-5 octombrie 2018, la ULIM, s-a aflat în vizită de lucru, dr. Jonathan Brindle, directorul Oficiului Relații Internaționale din cadrul instituției partenere, Université Polytechnique Hauts-de-France din Valenciennes.
05.10.2018Mai mult →

Lecție publică: “Economia, mediul și drepturile animalelor”

La 28 septembrie curent, Mediateca ULIM a găzduit lecția publică a deputatei olandeze Esther Ouwehand, cu tematica: “Economia, mediul și drepturile animalelor.” Evenimentul a suscitat interesul studenților, profesorilor, activiștilor civici, voluntarilor, reprezentanților asociațiilor obștești etc.
28.09.2018Mai mult →

Universitatea Liberă Internaţională din Moldova organizează concurs pentru selectarea studenților care vor beneficia de burse Erasmus+

Universitatea Liberă Internaţională din Moldova organizează concurs pentru selectarea studenților care vor beneficia de burse Erasmus+
26.09.2018Mai mult →

Ambasadorul Republicii Sudan în România E. S. Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki, în vizită la ULIM

La data de 21 septembrie curent, conducerea ULIM l-a avut ca oaspete pe Excelența Sa ambasadorul Republicii Sudan în România Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki. Întrevederea cu reprezentanții administrației ULIM a furnizat prilejul pentru analizarea posbilităților și perspectivelor de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domeniul academic, prin semnarea unui acord de colaborare în timpul cel mai apropiat. În aceste condiții va fi asigurată promovarea ofertei educaționale în Sudan, fapt ce va permite studenților străini să studieze disciplinile de specializare în limbi de circulație internațională și să beneficieze de stagii profesionale în unități transnaționale din RM și din străinătate.
21.09.2018Mai mult →

Studenții francofoni de la ULIM s-au întâlnit cu angajatorul GPG Consulting pentru a facilita trecerea de la educație la piața muncii

Facultatea de Litere a întrunit studenții francofoni din cadrul ULIM – de la Facultatea Științe Economice, Facultatea Drept și, respectiv, Facultatea de Litere – la o sesiune de informare și dialog cu angajatorul GPG Consulting. Global Phoning Group (GPG) este un furnizor Call Center / BPO cu o experiență de peste 10 ani pe piața de externalizare a serviciilor offshore (outsourcing/Call Center/BPO/KPO).
21.09.2018Mai mult →

Prima ședință a membrilor Senatului ULIM din anul universitar 2018-2019

Miercuri, 19 septembrie 2018, a avut loc ședința ordinară a Senatului ULIM, în cadrul căreia au fost prezentate și aprobate planurile de activitate pentru noul an universitar.
19.09.2018Mai mult →