Noutăți

Congratulatory Letter from ULIM on the occasion of the National Day of the People’s Republic of China

Thursday, October 1, Chisinau – On the occasion of the National Day of the People’s Republic of China, rector of Free International University of Moldova, dr. Ilian Galben extended congratulations, both personally and on behalf of ULIM’s Senate, to H.E. Zhang Yinghong, Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the People’s Republic of China to the Republic of Moldova.
01.10.2020Mai mult →

Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) continuă să intensifice relațiile de colaborare reciproc avantajoasă cu universități de top

La 28 septembrie curent, între Universitatea Liberă Internațională din Moldova și Universitatea din Sevilla, Spania, a fost semnat un protocol de cooperare care prevede promovarea colaborărilor didactico-științifice și culturale între cele două instituții.
28.09.2020Mai mult →

Ședința online dedicată studiului de impact al proiectelor Erasmus+

Universitatea Liberă Internațională din Moldova reprezentată de Valentina Ciumacenco, Prorector pentru relații internaționale, la ședința online dedicată studiului de impact al proiectelor Erasmus+ finanțate în cadrul acțiunii „Consolidarea capacității în învățământul superior (CBHE)”.
25.09.2020Mai mult →

Profesorul universitar Hülya Küçükoğlu și-a încheiat cu succes activitatea la ULIM

La finele lunii iunie, curent, profesorul universitar Hülya Küçükoğlu, PhD, de la Școala de Limbi Străine în cadrul Universității Hacettepe din Ankara, și-a încheiat cu succes activitatea la ULIM. Dr. Hülya Küçükoğlu a fost desemnată de Ministerul Educației Naționale a Republicii Turcia pentru angajarea, la ULIM, ca lector de limbă turcă.
01.07.2020Mai mult →

CONCURSUL DE LIMBA CHINEZĂ ”PODIȘORUL CHINEZESC 2020”

Ambasada Republicii Populare Chineze în colaborare cu Institutul CONFUCIUS ULIM au organizat, la ULIM, în format online, în perioada 16-17 iunie 2020, etapa națională a Concursului ”Podișorul chinezesc 2020” - a 13-a ediție pentru elevi și a 19-a ediție pentru studenți. Este o competiție dură a celor mai bine pregătiți tineri, de testare a competențelor dobândite în studiul limbii și culturii chineze. Câștigătorii semifinalei naționale desfășurate la ULIM sunt selectați să participe, alături de cei mai puternici concurenți din lume, la faimoasa competiție mondială, organizată de Institutul CONFUCIUS din China - HANBAN.
17.06.2020Mai mult →

ULIM – poziționată pe locuri fruntașe în clasamentul mondial U-Multirank-2020

Pentru a șasea oară consecutiv, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost inclusă în clasamentul mondial al universităților U-Multirank-2020, ediția a VII-a. Astfel, conform ediției 2020, ULIM își confirmă poziția de lider în domeniul învățământului superior din Republica Moldova. Printre cei patru reprezentanţi ai Republicii Moldova evaluați în cadrul U-Multirank-2020, rezultatele obținute poziționează ULIM pe locuri fruntașe și pe poziții comparabile cu cele ocupate de universitățile din consorțiu. A se vedea rezultatele clasamentului: https://www.umultirank.org/study-at/free-international-university-of-moldova-rankings/ .
09.06.2020Mai mult →

Bursa Parlamentară Internaţională a Bundestagului German 2021

Bundestagul German invită şi în anul 2021, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova, la Berlin, pentru ca activând în cadrul biroului unui deputat german să cunoască sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi să acumuleze experienţă practică privind activitatea parlamentară. În afară de aceasta în cadrul acestui program important bursierii pot frecventa în mod gratuit prelegeri la universităţile din Berlin.
09.06.2020Mai mult →

Experiență Erasmus+ în Franța

Eugen Marius Smolnițchi este student în anul II la Facultatea Drept și consideră că în scopul dezvoltării personale și profesionale, tinerii trebuie să dobândească rezultate bune atât în cadrul studiilor, cât și în diverse activități extracurriculare, prin participarea la conferințe, concursuri sau mobilități academice.
29.05.2020Mai mult →

Donație pentru Centrul de Limbă și Cultură Turcă din cadrul ULIM din partea Agenției Turcești pentru Cooperare și Coordonare

În data de 28 mai curent, la Centrul de Limbă și Cultură Turcă din cadrul ULIM a fost livrat o parte din echipamentul tehnic, donat de Agenția Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA), destinat procesului educațional. Vizita oficială a coordonatorului TIKA la ULIM a fost contramandată în legătură cu situația pandemică.
28.05.2020Mai mult →

MHELM

În perioada 18-22 mai 2020 în cadrul proiectului MHELM - Moldova Higher Education Leadership and Management urma să aibă loc vizita de studii la Institutul de studii sociale (ISOB) din Regensburg, Germania. Însă pandemia a impus modificarea formatului vizitei, aceasta având loc pe online. Sesiunea de instruire a fost organizată de către ISOB, unul din partenerii europeni ai proiectului MHELM, la care au participat peste 40 de persoane, reprezentanți a universităților partenere moldovenești și europene ale proiectului MHELM. Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost reprezentată la acest eveniment de prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, care este inclusă în componența grupului consultativ al proiectul în cauză.
25.05.2020Mai mult →