O delegație a ULIM participă, tradițional, la Conferința Globală a Institutului CONFUCIUS

Azi, și-a deschis porțile, cea de-a XII-a ediție a Conferinței Globale a Institutului CONFUCIUS, în orașul Xi’an, provincia Shaanxi, China. ULIM este reprezentată, la eveniment de domnii Wang Yifeng și Radu Plămădeală, directorii Institutului CONFUCIUS din cadrul ULIM, precum și de dl Vladimir Chirinciuc, vicerector pentru relații internaționale. Tematica conferinței din anul acesta ține de aprofundarea cooperării, dezvoltarea prin inovație și colaborarea pentru construirea viitorului prosper al comunității umane.

La conferință participă reprezentanți din 140 de țări, inclusiv rectorii universităților și Institutelor CONFUCIUS, delegațiile misiunilor diplomatice în Țara Marelui Zid, agențiile de promovare a culturii și limbii chineze, universitățile și departamentelor administrației publice locale, responsabile de educație și cultură.

Discuțiile se axează pe noile strategii de dezvoltare a Institutelor CONFUCIUS, managementul performant, perfecționarea cadrelor didactice, îmbunătățirea procesului de studii, organizarea examenelor HSK și acordarea burselor de studii în China, efectuarea cercetărilor etc. Participanții la Conferința Globală a Institutelor CONFUCIUS se vor bucura de vizitarea unor expoziții, organizate special pentru ei, precum cele de prezentare a materialelor didactice, a culturii alimentare chinezești, caligrafiei chinezești etc.

Amplificarea cooperării ULIM cu parteneri din China

În prezent, activează 525 Institute CONFUCIUS în 146 de țări ale lumii și 1 113 Clase CONFUCIUS în cadrul școlilor primare și de ciclu gimnazial. Între acestea, 53 de institute și 136 de clase funcționează în 53 de țări din regiunea Inițiativei „Un Circuit, un Drum”. În anul 2017, numărul total al studenților institutelor și claselor CONFUCIUS, în context mondial, a atins cifra de 2,32 milioane de persoane, dar la activitățile culturale organizate au asistat 12,72 milioane de persoane.

Congresul Global al Institutelor CONFUCIUS este sponsorizat de Institutul Confucius Hanban (sediul central), Guvernul Provinciei Shaanxi, Departamentul de Educație și Departamentul de Cultură a provinciei Shaanxi, Universitatea Studiilor Internaționale Xi'an.

Institutul CONFUCIUS ULIM