O nouă experiență Erasmus + în Bulgaria

În ce măsură mobilitățile academice îți consolidează capacitățile profesionale și cât de multe lucruri noi le poți explora datorită experienței internaționale – aflați de la Nicoleta Prodius, studentă în anul III la Facultatea Științe Economice ULIM, specialitatea Contabilitate, care a profitat de o mobilitate de studiu la Academia de Studii Economice ,,D. A. Tsenov”, Bulgaria.

”Programul Erasmus + mi-a oferit posibiltatea de a cunoaște o lume nouă, de a explora o altă țară, și de a afla alte metode de studii. În experiența Erasmus am interacționat cu persoane de diferite naționalități cu care am petrecut 4 luni de excepție și care mi-au devenit prieteni; am rămas impresionată de tradițiile și festivitățile din Bulgaria ce se aseamănă semnificativ cu ale noastre. De asemenea, am avut oportunitatea să călătoresc și în alte țări, precum: Turcia, Cipru și Macedonia, cercetând și aflând numeroase lucruri ce țin de situația economică și de nivelul de trai din aceste state”, relatează Nicoleta.

Despre procesul de studii tânăra menționează că este asemănător cu cel de la ULIM, având în vedere profesionalismul profesorilor, atmosfera caldă și utilizarea metodelor interactive de predare. Despre cetățenii bulgari spune că sunt la fel de ospitalieri și prietenoși precum moldovenii, fapt ce i-a facilitat procesul de adaptare.