O nouă provocare Erasmus +

Tinerii care își doresc să beneficieze de studii în străinătate, trebuie să știe că programele de mobilitate academică sunt destinate oricărui student deschis spre experiențe noi. Anual, zeci de studenți de la facultățile ULIM aplică dosarele pentru a obține burse de studii la universități din Uniunea Europeană, beneficiind de multiple oportunități.

Studenta Anastasia Clipa a câștigat o experiență de viață unică prin intermediul programului Erasmus+ în semestrul precedent, deoarece a ales drept destinație Franța, țară bogată în atracții turistice, cu un rol important în istoria mondială, caracterizată de o cultură și civilizație deosebită.

”Timpul petrecut în Franța mi-a oferit posibilitatea să-mi îmbunătațesc abilitățile lingvistice, să cunosc cultura acestei țări minunate, și nu în ultimul rând să fac noi cunoștințe cu reprezentanții altor țări. Ce ține de studii, pot afirma că programul universitar de la Université Polytechnique Hauts-de-France este foarte încărcat, zilnic aveam câte 3-4 prelegeri care erau complementate cu suport vizual, fapt ce facilita asimilarea informației, iar cunoștințele dobândite în timpul orelor de curs erau evaluate la sfârșitul semestrului prin susținerea examenului final”, susține Anastasia.

La fel, studenta afirmă că experiența Erasmus+ a reprezentat o provocare, pe care a acceptat-o cu entuziasm și speranță, oferindu-i șansa de a percepe diferit unele lucruri. Mai mult de atât, în cadrul campusului universitar se aflau și alți studenți moldoveni, aături de care a promovat imaginea țării noastre.

„Am avut ocazia să participăm la mai multe activități organizate de către Université Polytechnique Hauts-de-France, spre exemplu Ziua internațională a Limbilor, unde am reprezentat țara noastră, și de asemenea am avut plăcerea să servim colegii din alte țări cu bucate tradiționale moldovenești”, relatează studenta.