Panel de discuții internaționale cu cercetătorul Fulbright Michael Ravitsky (SUA) – „Individualism, Indulgence, and Valentines: Exploring cultural differences between the U.S. and Moldova"

La 14 februarie curent, studenții și profesorii Facultății de Litere împreună cu invitații de la Departamentul Studenți Internaționali s-au întrunit în Sala de Lectura nr. 2 la un seminar cu genericul: „Individualism, Indulgence, and Valentines: Exploring cultural differences between the U.S. and Moldova", organizat de cercetătorul Fulbright Michael Ravitsky (SUA) în cooperare cu Facultatea de Litere.

În mesajul de deschidere, decanul Facultății de Litere, Carolina Dodu-Savca, dr.conf.univ., a subliniat interesul permanent pentru problematica diversității culturale și a îndemnat studenții să cultive, cu răbdare, politețe și receptivitate, competența înțelegerii interculturale.

În cadrul panelului de discuții au fost abordate subiecte care reflectă diferențele și interferențele culturale dintre SUA și Republica Moldova, precum și specificul sărbătorii internaționale Sfântul Valentin sau Ziua Îndrăgostiților. Prin exemple pertinente, Michael Ravitsky a relatat despre preocupările, valorile, tendințele, viziunile, scopurile individuale și particularitățile mentalității specifice cetățenilor din SUA. De asemenea, a fost analizată teoria dimensiunilor culturale (individualismul-colectivismul; evitarea incertitudinii; puterea distanței; masculinitatea și feminitatea; proiectarea orientată pe termen lung; indulgența) dezvoltată de teoreticianul Geert Hofstede în contextul comunicării interculturale,  care poate fi utilizată pentru stabilirea diferențelor culturale dintre țări.

Manifestarea s-a încheiat cu un recital de poezie în limba engleză, dedicat Zilei Îndrăgostiților, din partea studenților străini din cadrul ULIM.

Serviciul de Presă, ULIM