Parteneriate academice și culturale între ULIM și Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel

Dna Sima Mindelis, primul secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, a susținut, la ULIM, o lecție publică despre istoria, cultura și tradițiile acestei țări. În contextul sărbătorilor de iarnă, domnia sa a făcut referiri asupra viziunilor moderne privind Sărbătoarea Luminii Hanuca, celebrată, anual, cu fast de poporul evreu. Lecția a fost organizată în legătură cu stabilirea unor parteneriate academice și culturale noi între ULIM și Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel.

Dna Sima Mindelis, primul secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, a susținut, la ULIM, o lecție publică despre istoria, cultura și tradițiile acestei țări. În contextul sărbătorilor de iarnă, domnia sa a făcut referiri asupra viziunilor moderne privind Sărbătoarea Luminii Hanuca, celebrată, anual, cu fast de poporul evreu. Lecția a fost organizată în legătură cu stabilirea unor parteneriate academice și culturale noi între ULIM și Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel.

Cu această ocazie, studenții și cadrele didactice prezente au fost invitați să guste bucate tradiționale, gătite special pentru Sărbătoarea Luminilor de către organizatori.

”Pentru mine, ca evereică israeliană, aceasta este o sărbătoare a familiei, pe care o promovez cu mare drag. Relațiile de prietenie dintre Statul Israel și R. Moldova datează de mulți ani. Un număr imens de cetățeni ai noștri își au ”rădăcinile” în acest stat. Evrei originari din Chișinău, Bălți, Soroca și alte localități moldovene s-au repatriat în Israel, în diferite perioad.

Și-au creat familii, au urmat studii moderne și au obținut funcții importante. Demn de menționat, este că actualul ministru al Apărării al Statului Israel, anume Avigdor Liberman s-a născut  în Chișinău”, susține dna Sima Mindelis.

Tradiția lecțiilor la ULIM, susținute de ambasadori și alte personalități din țară și străinătate

 Dna Elena Prus, vicerector pentru cercetare, a rostit un discurs de salut înaltului oaspete. ”ULIM este cu adevărat o universitate internațională, care promovează bunele relații dintre țări și popoare. Avem o tradiție de a organiza întâlniri și lecții cu diplomați și reprezentanți străluciți din toate sferele, din țară și străinătate.

De aceea, suntem bucuroși s-o avem prezentă, la ULIM, pe dna Sima Mindelis, primul secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel. Vrem ca studenții noștri să cunoască cultura și civilizația poporului evreu, deosebit de captivante anume prin vechime”, menționează dna Elena Prus.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM