Povești din mobilitate academică

Olesea Budurin, studentă la Facultatea de Litere ULIM, a beneficiat de o mobilitate academeică în cadrul programului Erasmus+, la Université Polytechnique Hauts-de-France. Studenta spune că a s-a bucurat de o experiență fantastică în timpul programului de studiu în străinătate.

„Sunt recunoscătoare că mobilitatea academică mi-a oferit șansa de a fi parte a societății și vieții franceze, de a cunoaște o cultură nouă, de a călători și de a simți în mod direct ce înseamnă să fii student în cadrul unei universități din Franța. Unica baieră a fost cea lingvistică, deoarece era necesară interacțiunea zilnică cu persoanele native, dar și cu persoanele vorbitoare de limba franceză provenite din diferite țări. Totuși, conversațiile cotidiene și perseverența m-au ajutat să depășesc acest obstacol și să-mi îmbunătățesc abilitățile lingvistice”, susține tânăra.

Totodată, Olesea Budurin afirmă că adaptarea la o nouă cultură a fost un proces extrem de plăcut, fiind concentrată pe descoperirea noilor locuri de importanță istorică, frecventarea teatrelor, precum și explorarea obiceiurilor și tradițiilor culinare.

”Sfatul care îl ofer viitorilor studenți, cei care vor alege aceeași destinație pentru o mobilitate academică, este de a savura tot ce li se oferă în timpul mobilității, de a învăța, de a fi deschiși noilor prietenii, dar și de a fi precauți”, conchide studenta.