Profesorul universitar Hülya Küçükoğlu și-a încheiat cu succes activitatea la ULIM

La finele lunii iunie, curent, profesorul universitar Hülya Küçükoğlu, PhD, de la Școala de Limbi Străine în cadrul Universității Hacettepe din Ankara, și-a încheiat cu succes activitatea la ULIM. Dr. Hülya Küçükoğlu a fost desemnată de Ministerul Educației Naționale a Republicii Turcia pentru angajarea, la ULIM, ca lector de limbă turcă.

La ședința Senatului ULIM din 24 iunie curent,  desfășurată în regim online și offline, doamna Hülya Küçükoğlu, a fost distinsă cu Diplomă de Excelență, pentru efortul, profesionalismul de care a dat dovada în cadrul activităților implicate și încheierea cu succes a Programului „Interministerial Joint Cultural Commission”, desfășurată, la ULIM, în perioada: noiembrie 2017 – iunie 2020.

În acest context, conducerea ULIM,  și-a exprimat gratitudinea, aprecierea și recunoștința în vederea fortificării relațiilor de prietenie și cooperare dintre Turcia și Moldova.

Profesoara de limbă turcă a menționat faptul că: ”fiind implicată în procesul de predare a cursurilor de limbă și cultură turcă, la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, mereu am beneficiat de o primire călduroasă și am avut o posibilitatea de a întâlni profesori excepționali. Această experiență inedită, m-a ajutat să cunosc mai multe despre frumoasele obiceiuri și tradiții ale Republicii Moldova, dar și despre ospitalitatea localnicilor. Aici, mi-am reamintit încă odată despre impactul unei limbi străine în procesul de a uni oamenii, de a fortifica societatea, de a stabili prietenii și totul se datorează studenților mei din cadrul acestei universități valoroase. Cu certitudine, pot afirma că de azi voi fi o Ambasadoare a ULIM-ului și a Republicii Moldova în Republica Turcia și în toată lumea.”

Notăm că organizarea cursurilor gratuite de limba turcă s-au efectuat în baza acordurilor de colaborare dintre ULIM cu Ambasada Turciei. La ULIM, studiază zeci de studenți din Turcia, reprezentând un capitol deosebit privind experiența vastă în promovarea multiculturalității.