Reprezentanta ULIM a participat la cea de-a 8 Ediție a Festivalului Studenților Francofoni

În perioada 1-5 iulie, proaspăta absolventă, Iuliana Vîrlan de la Facultatea de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la cea de-a 8 Ediție a Festivalului Studenților Francofoni, cu genericul « Créatifs ensemble », care a avut loc în Bulgaria, Plovdiv și a avut ca scop promovarea multilingvismului, utilizarea limbii franceze într-un context multicultural.

La eveniment au participat 79 de studenți din 16 țări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțogovina, Bulgaria, Croația, Federația Rusă, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina, Turcia.

Timp de 5 zile tinerii au beneficiat de un program bine organizat, au participat în ateliere, au luat parte la seri multiculturale și au comunicat în limba franceză. Participanții au avut posibilitatea de a frecventa un atelier din cele cinci: artă urbană, cânt, dans, jocuri video, teatru, dirijate de artiști renumiți.

 Evenimentul a celebrat diversitatea culturală și excelența în francofonie, dar de asemenea a fost un mediu favorabil tinerilor pentru a face schimb de experiențe.