Reprezentanta ULIM a participat la „Universitatea de vară UNESCO ’’, de la București, ediția 2019

În perioada 31 iulie - 2 august 2019, proaspăta absolventă, Iuliana Vîrlan de la Facultatea de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova a participat la cea de-a 2 Ediție a Universității de vară UNESCO, cu genericul:“Bunele practici în educația pentru dezvoltare durabilă”, organizată de Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Catedra UNESCO – Cultura drepturilor omului și educația pentru dezvoltare durabilă în învățământul preșcolar și primar, cu două Comisii Naţionale (Franţa şi România), cu Federația Europeană a Asociațiilor și a Cluburilor pentru UNESCO (FEACU) şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti.

Pe parcursul acestor zile, au fost organizate cursuri, mese rotunde şi studii pe teren  cu  următoarele teme:“Documente naţionale şi internaţionale legate de educaţia pentru dezvoltarea durabilă”, „Politicile şi strategiile UNESCO în beneficiul educaţiei pentru dezvoltarea durabilă”. Limba de comunicare a fost limba franceză, deoarece este una dintre limbile oficiale a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

La eveniment au participat: dr. Ani Matei şi dr. Daniela Popescu – Comisia Naţională a României pentru UNESCO, dr. Alexandre Navarro - secretar general al Comisiei Naţionale Franceze pentru UNESCO, dr. Anca Dumitrescu – Comisia UNESCO Paris, dr. Adrian Peticilă – Universitatea de Științe Agricole și de Medicină Veterinară (USAMV), secretar ştiințific, Academia Română, dr. Titus Corlăţean, dr. Octavia Costea şi Manuela Cazan – Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”. Anul acesta au fost invitaţi să participe la Universitatea de vară tineri studenţi, masteranzi sau doctoranzi din următoarele ţări: Belarus, Franţa, Grecia, Republica Moldova, Serbia, Liban şi România. 

« Am avut o deosebită onoare de a participa pentru a doua oară la Universitatea de vară UNESCO.  Timp de 3 zile am explorat noi idei despre UNESCO, obiectivele acestei organizații, am discutat cu reprezentanții acesteia, dar  și am făcut schimb de experiențe cu persoanele ce activează în acest domeniu. Sper ca pe viitor să fie organizate și alte ediții.  A fost un interesant și util. În urma evenimentului am revenit acasă cu un bagaj nou de cunoștințe, emoții frumoase și noi idei pe care abia aștept să le implementez.  » menționează absolventa.

În acest context reamintim că Universitatea Liberă Internațională din Moldova și Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” au încheiat  un acord de parteneriat în anul 2014.