Reprezentantele ULIM au partcipat în cadrul unui seminar privind procedurile de recunoaștere și echivalare a studiilor și calificărilor

Reprezentantele ULIM au partcipat joi, 24 octombrie 2019, la un seminar privind procedurile de recunoaștere și echivalare a studiilor și calificărilor obținute prin intermediul Programului Erasmus + . Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național Erasmus+.

La activitate au participat: reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Fabien Schaffer, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Nadejda Sava și Nadejda Velișco, reprezentantul Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, Andrei Chiciuc, reprezentanți ai 20 de universități responsabili de recunoaștere și echivalare a studiilor în instituțiile pe care le reprezintă.

Expertul internațional pentru acest seminar a fost Kristina Sutkute din cadrul Centrului pentru Evaluarea Calității în Învățământul Superior din Lituania.

Pe durata seminarului au fost prezentate exemple și practici europene de recunoaștere a studiilor și calificărilor, abordarea bazată pe rezultatele învățării la etapa recunoașterii, structurile naționale de recunoaștere, modalități de implicare a subdiviziunilor universitare în recunoașterea studiilor și calificărilor.

Scopul acestui eveniment a fost promovarea și preluarea bunelor practici în universitățile din Republica Moldova, astfel încât studenții care beneficiază de mobilități academice, tinerii care fac studii peste hotare sau obțin calificări în alte state să beneficieze de o procedură de recunoaștere similară cu colegii lor din universitățile din UE.