S-a dat start cursurilor gratuite de limba turcă organizate de ULIM

L-a data de 4 februarie curent, s-a dat start cursurilor gratuite de limba turcă organizate la ULIM în baza acordului bilateral cu Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova. Orele vor fi susținute de Dr. Kayhan İNAN, profesor desemnat de Ministerul Educației Naționale a Republicii Turcia.

Prima oră de curs a avut loc în format online. În cadrul acesteia, Prorectorul pentru Relații Internaționale, Valentina Ciumacenco, l-a prezentat pe domnul Kayhan İNAN, zecilor de solicitanți, înscriși pentru a studia limba turcă.

Vicerectorul a rostit un discurs de salut, din partea administrației ULIM, dând asigurări de toată deschiderea, interesul și suportul acesteia în ceea ce privește buna organizare a cursurilor gratuite de limba turcă, pentru toți studenții solicitanți și doritorii din afara universității. Dumneaei a punctat tradiția ULIM de organizare a cursurilor gratuite de limbi străine – de coreeană, chineză, poloneză, turcă etc., menționând că domnul Kayhan İNAN, deja se bucură de popularitate în rândul tinerilor doritori de a învăța limba turcă, grație CV-ului bogat al acesteia.

Dna Ciumacenco a remarcat colaborarea excelentă dintre ULIM și Ambasada Turciei la Chișinău, în derularea și continuitatea unor proiecte educaționale. 

Profesorul a mulțumit pentru amabilitatea și suportul conducerii ULIM. Dumnealui s-a arătat încântat de reputația și influența de care se bucură Universitatea Liberă Internațională din Moldova în plan internațional și regional.

Mult succes tuturor participanților interesați de studierea limbii, istoriei, culturii și civilizației poporului turc.