Scrisoare de felicitare Ambasadorului Republicii Coreea în Republica Moldova, E. S. KWON Ki-chang

Rectorul ULIM Ilian Galben, dr. conf.univ., a transmis, astăzi, o scrisoare de felicitare Ambasadorului Republicii Coreea în Republica Moldova, E. S. KWON Ki-chang, cu ocazia celebrării Zilei Naționale a Republicii Coreea.
„Exprim cele mai cordiale urări de bine, însoţite de urări de pace, prosperitate și unitate poporului coreean. Sperăm ca dezvoltarea relațiilor dintre Moldova și Republica Coreea, precum și legăturile noastre de prietenie și cooperare, vor servi întotdeauna interesul popoarelor noastre. Cu acest prilej semnificativ, exprim profunda noastră gratitudine pentru relația strânsă pe care am construit-o în ani, între ULIM și Ambasada Republicii Coreea în Republica Moldova, fiind o relație bazată pe interese reciproce în educație și schimb de idei, într-o societate democratică. Îmi exprim convingerea că relaţiile de prietenie și de colaborare se vor dezvolta, fortificând-se pe mai departe, prin noi inițiative academice. Suntem fermi convinși că cooperarea academică reprezintă un domeniu de importanță strategică pentru relațiile noastre viitoare, adăugând profunzime și stabilitate strategică în procesul de creare a noilor generații, mai competente, mai bine articulate și mai încrezătoare în forțele progresului democratic”, se arată în scrisoarea de felicitare.
Cu acest prilej, rectorul ULIM a declarat între altele că, Universitatea Liberă Internațională din Moldova este mândră de parteneriatul strategic, derulat cu dinamism constant şi eficienţă peremptorie, deja de un deceniu cu universități de top din Coreea, reiterându-şi angajamentul şi ataşamentul neprecupeţit de a dezvolta şi în continuare aceste relaţii de fraternitate, coeziune şi de dialog academic de cea mai înaltă speță.
Rectorul ULIM a subliniat: “Îmi exprim profunda gratitudine și apreciere pentru asistența și susținerea consecventă acordată de Ambasada Republicii Coreea în Republica Moldova în vederea creării de spații educaționale, științifice și culturale comune”.
În fiecare an, pe 3 octombrie, în Coreea de Sud au loc parade, festivaluri, petreceri și alte activități pentru a sărbători Ziua Națională a Fondării statului coreean.
Cunoscut în mod tradițional ca Gaecheonjeol (개천절 în coreeană 開天節 in hanja), care se traduce aproximativ ca “Ziua deschiderii cerului” sau “Festivalul deschiderii cerului”, National Foundation Day face parte dintr-o istorie bogată care sărbătorește principalul mit al fondări vechiului regat coreean, Gojoseon. Sărbătoarea națională și mitul istoric pe care se întemeiază au fost mult timp o parte integranta a identității naționale coreene.