Seminar de informare a Programului de burse „Carnegie Research Fellowship Program”

Joi, 19 martie curent, Centrul pentru Cooperare Internaţională, ULIM în colaborare cu Consiliul American pentru Educaţie Internaţională a organizat un seminar de informare cu privire la oportunităţile şi modalităţile de aplicare la Programul de burse de cercetare “Carnegie Research Fellowship”.

Carnegie Research Fellowship Program este un Program de Burse pentru cercetare în Statele Unite ale Americii în domeniul ştiinţelor umaniste şi Sociale. Programul este administrat de Consiliul Naţional de Cercetare a Eurasiei si Europei de Est ,SUA în cooperare cu Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional, SUA şi finanţat de Corporaţia Carnegie din New York, SUA.

Acest program oferă oportunități de cercetare în Statele Unite (burse de patru luni) pentru cercetătorii și cadrele didactice, ale căror proiecte de cercetare se axează pe tematica Transformărilor Sociale în Regiunea de Frontieră a Eurasiei de Vest – Belarus, Republica Moldova și Ucraina.

Programul a fost prezentat de către dl. Alexey Kharlamov, Coordonator de program al Consiliului American pentru Învăţământ Internaţional.

În cadrul seminarului, domnul Alexey Kharlamov  a precizat că, participanţii programului beneficiază de asigurarea transportului tur-retur gratis de la domiciliul participantului pînă la instituţia gazdă în SUA; participarea la programe de orientare în Seattle sau Washington D.C., SUA; bursa lunară; asigurarea medicală şi de viaţă; colaborarea cu un conducător ştiinţific în cadrul universităţii americane; accesul la fondurile bibliotecare şi arhive şi la resursele adiţionale pentru dezvoltarea profesională a participanţilor; un curs de perfecţionare a limbii engleze în caz de necesitate, precum şi organizarea activităţilor la absolvirea programului.

            Procedura de selecţie se efectuează în bază de concurs şi se adresează profesorilor universitari, doctoranzilor şi cercetătorilor din domeniul ştiinţelor sociale şi umaniste din Republica Moldova, inclusiv toate ariile interdisciplinare.

Menționăm că în 2013, doamna Larisa PATLIS, lector la Facultatea Relaţii Internaţionale, Științe Politice și Jurnalism, iar în 2014 doamna Neli Balode, lector ULIM,  au fost participante în cadrul programul  “Carnegie Research Fellowship Program”.

ATENȚIE!! Termentul limită de depunere a dosarului este 30 aprilie 2015

Mai multe detalii vedeți AICI (View in Google).

  » Click to zoom ->   » Click to zoom ->   » Click to zoom ->   » Click to zoom ->