Seminar „Programe comune și duble de studii: strategie, management, implementare”

Reprezentanții ULIM au participat în cadrul seminarului online „Programe comune și duble de studii: strategie, management, implementare” organizat pe parcursul zilei de 3 noiembrie de către Oficiul Erasmus+ Moldova, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a RM (MECC), ca parte a activităților Experților pentru Reforma Învățământului Superior din cadrul Programului Erasmus+ al UE.

Formatorul evenimentului a fost Annika Sundbäck-Lindroos - expert în programe comune de studii, consilier la Agenția Națională Finlandeză pentru Educație, EDUFI.

În jur de 140 de participanți au fost prezenți la seminar, printre care reprezentantul Delegației UE în RM, Giuseppe Paglione, dar și experți locali: Nadejda Velișco (MECC), Larisa Bugaian (Universitatea Tehnică a Moldovei), Tatiana Gherștega (MECC), Sergiu Baciu (Agenția Națională pentru Asigurarea Calității în Educație și Cercetare).

Aspecte precum importanța programelor comune, cadrul legal, managementul comun, asigurarea calității, reglementări naționale și experiența universităților din Moldova în implementarea programelor comune au fost discutate pe parcursul întregului eveniment.

Înregistrarea video integrală a seminarului poate fi urmărită aici.