Sesiune informativă pentru studenții ULIM care pleacă în mobilitate academică în Coreea de Sud

Timp de un semestru, șase studenți de la Facultatea de Litere, Specialitatea engleză-coreeană, vor beneficia de mobilități academice în Coreea de Sud la instituțiile de învățământ superior partenere: Universitatea Hannam, Universitatea Gimcheon și Universitatea Cheonbuk.

În scopul oferirii informațiilor de interes despre sistemul educațional și practicile țării gazdă a fost organizată o sesiune informativă la care au participat benficiarii burselor și părinții acestora. Conf. univ. dr. Alexandru Cauia, prorector pentru Strategie Academică și Programme de Studii, dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale și directorul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong” Han ho Jin au transmis mesaje de felicitare studenților și au dat asigurări că tinerii vor beneficia de suportul profesorilor și al echipei manageriale pentru intagrarea cu succes  în procesul educațional la instituțiile gazdă. ULIM are semnate 13 acorduri bilaterale de cooperare cu instituții de învățământ superior de prestigiu din Coreea de Sud, fapt ce a facilitat realizarea mobilităților academice pentru mai mult de 80 de studenți ulimiști până în prezent. Centrul de Cultură şi Limbă Coreeană este o premieră pentru țara noastră, unul din obiectivele căruia este promovarea relațiilor educaționale, economice și culturale între Republica Moldova și Republica Coreei de Sud. 

În perspectiva globalizării la care asistăm astăzi, mobilitatea academică reprezintă o necesitate în procesul de formare a studenților și în activitatea personalului universitar, contribuind la dezvoltarea capacităților de a face față unui mediu de învățare nou și la cunoașterea unei alte culturi.  

În acest context, ULIM continuă să susțină și să sporească internaționalizarea învățământului superior din Republica Moldova. Educația de calitate este posibilă doar având specialiști instruiți, cu înaltă calificare și competitivi. Mobilitatea academică oferă posibilitatea de a face transfer și schimb de bune practici cu sistemele educaționale avansate și este o oportunitate pentru sporirea calității nivelului învățământului superior din țară.