Studenții francofoni de la ULIM s-au întâlnit cu angajatorul GPG Consulting pentru a facilita trecerea de la educație la piața muncii

Facultatea de Litere a întrunit studenții francofoni din cadrul ULIM – de la Facultatea Științe Economice, Facultatea Drept și, respectiv, Facultatea de Litere – la o sesiune de informare și dialog cu angajatorul GPG Consulting. Global Phoning Group (GPG) este un furnizor Call Center / BPO cu o experiență de peste 10 ani pe piața de externalizare a serviciilor offshore (outsourcing/Call Center/BPO/KPO).

Prorectorul pentru Cercetare Științifică, prof. univ. dr. hab. Elena Prus, la invitația căreia a avut loc întâlnirea, a menționat importanța dialogului dintre actorii educaționali și operaționali și a încurajat studenții să participe activ la programele propuse.

Olivier Prado, director General Global Phoning Group, trezorier la Camera de Comerț (Chambre De Commerce et d'industrie France Moldavie), a vorbit despre rolul, misiunea și strategiile companiei, iar Veronica Opaleva – Director General de Marketing la GPG Consulting – a punctat tipurile de servicii prestate și oportunitățile de angajare. GPG este interesat de stimularea ocupării forței de muncă și de dezvoltarea parteneriatelor sociale cu instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. Angajatorul propune programe de formare la locul de muncă și o gamă largă de oferte pentru studenții de la Ciclul I, anii superiori de studii (II-III), și de la Ciclul II (anul I și II). Oferta este valabilă pentru studenții francofoni, anglofoni, italofoni, germanofoni și hispanofoni. 

În intervenția de sinteză, decanul Facultății de Litere, conf. univ. dr. Carolina Dodu-Savca a subliniat că întâlnirile de acest gen oferă posibilitatea reală de a începe o carieră în domeniul de profil, de a practica limba de studiu într-un mediu autentic și de a valorifica profesia în Republica Moldova.

Serviciul de Presă, ULIM