Studenții juriști dezbat marile probleme ale dreptului, reuniți la Symposia Studentium-2017

La ora aceasta, e în plină desfășurare Conferința Științifică Studențească Symposia Studentium-2017 a viitorilor juriști, împărțită în patru compartimente - dreptul internațional; dreptul public și istoria statului și dreptului; dreptul civil, procedura civilă și dreptul familiei; dreptul penal și criminalistica. Impactul terorismului asupra societății, rezolvarea diferendelor internaționale pe cale pașnică, conflictul din Siria, Vaticanul ca subiect de drept internațional, conflictul abhazo-georgian, reglemetarea constituțională a procesului legislativ în RM și reprezentarea statului nostru în organizațiile internaționale - sunt câteva dintre subiectele de maximă actualitate, dezbătute de studenții de la Drept.

Decanul Alexandru Cauia a prezentat tinerilor cazurile unor studenți excelenți ai facultății, câștigători ai competițiilor naționale și internaționale, care studiază pe băncile ULIM. Domnia sa a promis, că cele mai valoroase lucrări prezentate în cadrul acestei conferințe anuale de tineri vor fi publicate, pentru a rămâne, peste ani, exemple pentru viitorii studenți ai ULIM în primii lor pași în cercetare.

Discursuri inaugurale au mai susținut dr. conf. univ. Serghei Țurcan, șeful Catedrei  Drept Public și dr. conf. univ. Natalia Osoianu. Dl. Serghei Țurcan s-a referit la importanța activităților extracurriculare pentru viitorul profesional al juriștilor, îndemnându-i ca în afara cunoștințelor teoretice, să se formeze ca specialiști și sub aspect practic, în cadrul unor simpozioane științifice de dezbateri, precum și altor evenimente de profil.

De mai bine de zece ani, această sesiune anuală a devenit ca un ”botez științific” al studenților care vor să facă primii pași în cercetare. Cadrele didactice îndeamnă tinerii să-și prezinte punctele de vedere în chestiuni de drept, iar diferendele de opinie trebuie doar să unească oamenii.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM