Studenții ULIM au participat la o lecție publică în domeniul electoral

La 30 noiembrie curent, în cadrul Campaniei de informare electorală cu genericul ”Democrația Contează”, la ULIM a fost organizată o lecție publică în domeniul electoral, dedicată studenților. Prelegerea a fost susținută de dr. Iurie Ciocan, directorul Centrului de Implementare a Reformelor și membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC).

În cadrul acestei activități, tinerii studioși au fost informați referitor la noile modificări electorale, importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților alegătorilor, atitudinea civică și conștientizarea necesității implicării și participării în procesul electoral. De asemenea, în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, dr. Iurie Ciocan  a oferit pe larg informații despre posibilitățile de votare, modalitățile de desemnare a candidaților, sarcinile observatorilor la secțiile de vot, atribuțiile organelor electorale și rolul acestora în asigurarea transparenței și corectitudinii. Studenții s-au implicat activ în discuții, și-au expus viziunile cu privire la consolidarea procedurilor electorale și au adresat diverse întrebări despre monitorizarea acestui proces. Pe notă pozitivă, invitatul a încurajat studenții să consulte multiple surse de informare despre concurenții electorali, să analizeze candidaturile într-un context coerent mai larg și să manifeste curajul de a participa activ la procesul decizional din țară. În intervenția de sinteză, dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale ULIM a transmis un mesaj de  gratitudine și apreciere pentru informațiile utile relatate și argumentele prezentate în cadrul întâlnirii cu studenții.

Campania de informare electorală ”Democrația Contează” se desfășoară în cadrul Proiectului „Consolidarea democraţiei în Moldova prin alegeri incluzive şi transparente" implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chişinău prin intermediul Fondului Buna Guvernare şi al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

Serviciul de Presă, ULIM