Studenții ULIM au participat la seminarul de informare referitor la oferta academică a Colegiului Europei

Centrul de Studii Europene (ULIM) a găzduit la 29 octombrie curent, seminarul de informare referitor la oferta academică pentru studiile de master oferite de Colegiul Europei studenților din țara noastră.

Dr. Joanna Ziółkowska, coordonator de activități al Departamentului de Studii Interdisciplinare Europene din cadrul Colegiului Europei a comunicat studenților informații relevante despre misiunea universității, programele de studii, structura academică, criteriile de admitere, specificul procesului de instruire și avantajele studiilor într-o instituție europeană: ”Colegiul este o universitate privată, conectată la un sistem complex de relații în instituții europene, administrații naționale și organizații internaționale. Colegiul Europei posedă un campus în Bruges (Belgia) și  altul în Natolin (Polonia), misiunea cărora este de a instrui studenţii masteranzi pentru funcții în serviciul public și de a furniza cunoștințe în  sfera problemelor europene. Pe durata unui an academic noi oferim cursuri de limbi străine adaptate programelor profesionale, desfășurăm evenimente cu participarea demnitarilor de rang înalt și organizăm excursii de studiu în UE și în vecinătățile sale.” De asemenea, a fost menționat și faptul că în campusurile Colegiului Europei țin prelegeri circa 100 de profesori și de practicieni din întreaga Europă și din afara ei. Primul semestru include direcția pluridisciplinară (Instituțiile UE și luarea deciziilor; Ordinea Juridică UE; Guvernarea economică UE) și direcția interdisciplinară (Geopolitica; Statul și Economia; Tehnologia și Politica). Semestrul II dispune de 4 specializări: Afaceri Publice și Politici UE; UE în lume; UE și vecinii; Istoria și Civilizația europeană. Programele de studii în cadrul Colegiului Europei sunt organizate în baza limbilor franceză și engleză, iar candidații trebuie să dețină nivelul minim B2 pentru limba engleză și nivelul minim A1/B1 pentru limba franceză.

Colegiul Europei a fost fondat în 1949 la Bruges (Belgia) şi în 1992 la Natolin (Polonia). Actualmente este apreciată ca fiind cea mai veche şi prestigioasă instituţie postuniversitară din UE. În fiecare an, Comisia Europeană oferă un număr considerabil de burse complete de studii postuniversitare pentru absolvenții din RM. Bursa are o valoare de aproximativ 24 mii Euro în total și acoperă cheltuielile academice, cazarea, masa și costurile călătoriei.

Candidații interesați de bursele de studiu pentru anul academic 2019/2020 pot completa on-line formularul la adresa: admissions.coleurope.eu,  în perioada 29.10.2018- 16.01.2019. La fel, pot obține mai multe informații despre Colegiul Europei, accesând site-ul: coleurope.eu

 

Serviciul de Presă, ULIM