Studenții ULIM au participat la sesiunea ”Ask an American”

La 15 octombrie curent, în cadrul unei sesiuni publice, studenții ULIM au avut ocazia să interacționeze cu semenii din SUA, care se află în Republica Moldova pentru efectuarea cercetărilor în domeniile academice.

Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui dialog deschis, în care studenții ULIM au pus întrebări colegilor americani despre procesul de studii din universitățile SUA, despre diferențele dintre culturi și provocările pe care le-au întâlnit în 
RM, dar  au solicitat și opinia lor cu privire la cultura și istoria  țării noastre. Oaspeții au relatat că sunt impresionați de tradițiile, sărbătorile și gastronomia RM și au apreciat evenimentele istorice care definesc poporul nostru. ”Am remarcat un lucru că moldovenii se limitează uneori, în activități și opțiuni, le-aș recomanda să fie mai flexibili și să evite tensiunile”, a menționat Michael Ravitsky, aflat la ULIM prin programul Fulbright.

Această întrunire a fost organizată în contextul sărbătorii naționale americane Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day), fiind celebrată  în SUA la sfârșitul lunii noiembrie, în care membrii familiei revin acasă, alături de cei dragi, exprimă mulțumiri și recunoștință  pentru prosperitate.

Serviciul de Presă, ULIM