Ministerul Educației și Științei al Republicii Lituania va oferi în anul 2014 susținere financiară pentru studii de masterat în Lituania cetățenilor Republicii Moldova.

Ambasada Republicii Lituania în Republica Moldova va informează că Ministerul Educației și Științei al Republicii Lituania în cadrul programului de asistență financiară pentru studii full-time de masterat în cadrul instituțiilor de învățământ superior a Republicii Lituania, conform procedurii aprobate de guvernul Lituaniei, va oferi în anul 2014 susținere financiară pentru studii de masterat în Lituania cetățenilor Republicii Moldova.

În conformitate cu ordinul ministrului Educației și Științei al Republica Lituania Nr. V-208, din 12 martie 2014 „Cu privire la confirmarea numărului de burse și plata de acoperire a costurilor studiilor precum și cetățenilor statelor străine care pot pretinde la asistența oferită” a fost stabilit că cetățenii Republicii Moldova pot pretinde la burse și plata de acoperire a costurilor studiilor.

 Bursa este egală cu 10 plăți sociale de bază pe lună, adică 1300 LTL (aproximativ 376 Euro) și este plătită pe tot parcursul studiilor (inclusiv perioada vacanțelor). 

 Persoanele care solicită ajutor financiar, personal sau prin intermediul Ambasadei Republicii Lituania în Republica Moldova depun cererea către Ministerul Educației și Științei al Republicii Lituania împreună cu actele lista cărora o puteți găsi accesând http://www.smpf.lt/master_degree_studies_en  (informație în limba engleză) sau http://www.smpf.lt/master_degree_studies_ru  (informație în limba rusă). Procesarea cererilor primite până pe data de 15 iulie 2014 va fi efectuată de către comisia formată de către Ministrul Educației și Științei. 

 Decizia privind alocarea de asistență financiară persoanelor concrete va fi luată în funcție de realizările  academice, nivelul de cunoaștere a limbii de instruire, realizările în cercetare științifică (artistică) ale acestora. Când se va lua deciziei, motivația persoanei să studieze în Lituania și recomandările prezentate, de asemenea, vor fi luate în considerare.

 

Mai multe detalii și informații găsiți accesând pagina web: http://www.smpf.lt/en/statescholarships/for_fulltime_master_degree_studies