Teresa Pozo Rico (Erasmus Mundus EMP-AIM)

Teresa Pozo Rico, doctorandă a Universităţii din Alicante, Spania, bursieră Erasmus Mundus - Acţiunea 2, a desfăşurat la ULIM, în perioada 1 august 2014 – 25 ianuarie 2015, un studiu în domeniul inteligenţei emoţionale.

Doctoranda din Spania a ajuns la ULIM prin intermediul proiectului “Parteneriat pentru Belarus, Ucraina şi Republica Moldova", finanţat de Comisia Europeană, care este un program de cooperare şi mobilitate în domeniul învăţămîntului superior, şi are drept scop promovarea învăţămîntului superior european şi a dialogului dintre reprezentanţii diferitelor culturi, prin prisma cooperării cu ţările terţe.

Parteneriatul include 8 universităţi europene din 8 ţări, diferite şi diverse după situaţia şi profilul lor (Lituania, Austria, Ungaria, Italia, Letonia, Estonia, Slovacia, Spania şi Regatul Unit al Marii Britanii) şi 13 instituţii de învăţămînt superior din trei ţări ale Europei de Est (Belarus, Ucraina şi Moldova).

Menţionăm că studiul a fost realizat pe un eşantion de 589 de respondenţi care îşi fac studiile în diverse universităţ din Moldova, două universităţi din România, o universitate din Ucraina, un liceu şi o întreprindere din domeniul privat de afaceri din Moldova, inclusiv: ULIM, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă“, Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene din Moldova, ASEM, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Naţională “Taras Shevchenko” din Ucraina, Liceul Teoretic "Miguel de Cervantes Saavedra" şi I.C.S. “Red Unión Fenosa” S.A., ambele din Chişinău.

 
Vezi aici discursul Teresei Pozo Rico, în cadrul Ceremoniei de Inaugurare a Anului Academic 2014-2015 

Vezi aici un articol despre activitatea Teresei Pozo Rico, desfăşurată în cadrul Ligii Tineretului din Moldova

Vezi aici un articol scris de către dl Valeriu Ostafii, colaborator în cadrul Centrului Cooperare Internaţională, profesor Facultatea de Litere ULIM, în ziarul "Moldova Suverană" 
Vezi aici un articol scris de către dl Valeriu Ostafii, colaborator în cadrul Centrului Cooperare Internaţională, profesor Facultatea de Litere ULIM, publicat pe site-ul Catedrei Filologie Romanică "Petru Roşca" ULIM. 
Vezi aici scrisoarea de apreciere, adresată ULIM-ului, din partea Departamentului Psihologie Evolutivă şi Didactică din cadrul Universităţii Alicante, Spania, pentru susținerea și asistența acordată Teresei Pozo Rico.