În perioada 5-9 octombrie 2020, la invitaţia Universităţii de Vest din Timișoara, responsabili pentru internaţionalizare din cadrul ULIM au participat la Virtual Erasmus Staff Training Week (online) internationalization in 2020 and beyond, ediţia a șapte

Luna octombrie tradițional este dedicată săptămânilor Erasmus+ în cadrul universităților ce sunt parte a programului. Anul curent nu este o excepție, doar că formatul impus de pandemie este diferit, toate evenimentele fiind organizate online.

Formatul online a permis reprezentanților universităților din Africa de Sud, America de Sud, Europa să participe la ședințele organizate în cadrul Săptămânii virtuale. Pe parcursul săptămânii, subiectele abordate au fost: internaționalizarea și pandemia, mobilitățile în cadrul noului program Erasmus+ (2021-2027), tendințele în internaționalizarea universitară, bunele practici în domeniul internaționalizării. Organizatorii au organizat o vizită virtuală a Timişoarei şi un curs expres de studiere a limbii române.

În cadrul sesiunii „Bune practici”, Valentina Ciumacenco, prorector Relații Internaționale a prezentat experiența ULIM în domeniul internaționalizării, iar în cadrul sesiunii „Universitatea mea în 180 de secunde”  Ludmila Coadă, directorul Școlii Doctorale în Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării,, a prezentat ”Centrul de Studii Europene și managementul proiectelor.” La activitățile virtuale ale Săptămânii Internaţionale a participat şi  Iuliana Vîrlan, consilier în cadrul Centrului Cooperare Internațională.

Participanții au avut posibilitatea de a comunica, de a face schimb de experiențe şi de a valorifica noi oportunități de colaborare.