Vizita E. S. Lee Yang-Goo, ambasadorul Coreei de Sud în RM la cea de-a 10-a aniversare a activității Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong” și împlinirea a 26 de ani de la stabilirea relațiilor moldo-coreene

La 7 noiembrie 2018, la ULIM a fost marcată cea de-a 10-a aniversare a activității Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong” și 26 de ani de la stabilirea relațiilor moldo-coreene.

Cu acest prilej, E. S. Lee Yang-Goo, ambasadorul Coreei de Sud în Ucraina și Republica Moldova, însoțit de o delegație, a efectuat o vizită la ULIM și a avut o întrevedere cu reprezentanții conducerii universității: rectorul ULIM, conf. univ. dr. Ilian Galben, conf. univ. dr. Alexandru Cauia, prorector pentru Strategie Academică și Programe de Studii, prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetări Științifice și Studii Doctorale, dr. Valentina Ciumacenco, prorector Relații Internaționale și Han Ho Jin, directorul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong”. Principalele subiecte puse în discuție au vizat: implementarea și extinderea strategiilor comune în sistemul educațional, consolidarea programelor de mobilitate academică pentru studenți și continuarea dezvoltării proiectelor inițiate în trecut cu regretatul fondator și rector al ULIM, Acad. Andrei Galben. 

În cadrul forumului ”Statistica de dezvoltare a Coreei de Sud în diferite domenii” organizat de Centrul de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong”, înaltul oaspete a ținut și o conferință publică pentru studenți, comunicând despre principiile și efectele globalizării. ”Este necesar ca în era globalizării să ne orientăm spre anumite principii și să ne formăm câteva deprinderi, cum ar fi: să gândim pozitiv, să practicăm sportul, să citim, să avem un management al timpului și să fim toleranți”, a menționat diplomatul. În acest context a conferențiat și prof. univ. dr. hab. Alexandru Gribincea împreună cu profesorul coreean Kim Young-Dahl, care au prezentat informații utile despre cultura, istoria, limba și sistemul educațional din Coreea de Sud. Absolventele ULIM: Carolina Vataman, Daniela Ceri și Elena Mărgineanu au beneficiat de mobilități academice în universitățile din Coreea de Sud. Astfel, în cadrul forumului tinerele au relatat despre similitudinile și diferențele remarcate în sistemul educațional autohton și cel coreean, au prezentat studii referitor la procesul de dezvoltare a Coreei de Sud și au promovat idei pentru sporirea nivelului de trai din RM.

Anunțăm că joi, 8 noiembrie 2018, la Filarmonica de Stat ”S. Lunchevici” se va desfășura un program festiv în contextul zilelor moldo-coreene, fiind așteptați toți cei interesați de limba, cultura și tradițiile Coreei de Sud.

Serviciul de Presă, ULIM