Ziua Limbii și Culturii Coreene celebrată la ULIM

În contextul Săptămânii de Autoguvernare Studențească la Facultatea de Litere, studenții și profesorii facultății în colaborare cu Centrul de Cultură și Limbă Coreeană „Se Jong ” din cadrul ULIM și cu Ambasada Republicii Coreea în Republica Moldova, cu reședința la Kiev au organizat activități dedicate Zilei Limbii și Culturii Coreene.

Cu acest prilej, manifestarea a fost onorată cu vizita  delegației constituite din reprezentanți ai Republicii Coreea de Sud: Kwang-Dong Kim, președinte și director executiv ONG-UNO- Better World (fost ambasador în Brazilia și Hong-Kong); Hee Joon Kim, președinte și director executiv la Meridien DNI; Kwang Hyeon Seo- consulul onorific al Republicii Coreea de Sud în RM și Soon-Tae Kim, directorul ONG Better World.

Membrii delegației au avut o întrevedere cu reprezentanții conducerii ULIM și directorul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană „Se Jong” din cadrul ULIM,  dl. Han Ho Jin, fiind abordate aspecte ce țin de aprofundarea relațiilor de colaborare între ULIM și instituțiile partenere din Coreea. Cu ocazia vizitei delegației coreene, dna Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale, a ținut să sublinieze activitatea prodigioasă pe care o desfășoară Centrul „Se Jong”, prin organizarea a diverse evenimente științifice, culturale, schimburi de mobilitate a studenților și profesorilor cu universități prestigioase din Coreea de Sud, dar și cooperări instituționale complexe cum este oferirea de asistență Departamentului Tehnologii Informaționale din RM, invitarea unor experți coreeni de talie mondială în domeniul IT și multe altele.

„Sărbătoarea care ne-a unit astăzi, ne oferă posibilitatea de a remarca cu satisfacţie bunele relaţii de prietenie şi cooperare existente între ULIM şi Coreea de Sud stabilite ca rezultat al înființării în 2009 al Centrului „Se Jong”, care a cunoscut o traiectorie ascendentă în dezvoltare”, a punctat dna prorector.

Ulterior, oaspeții au asistat la o lecție de limbă coreeană predată de studenta Xenia Nani, anul II, fiind și o ocazie unică în care tinerii studioși au interacționat cu membrii delegației, demonstrând competențele lingvistice dobândite la orele de limbă coreeană. Pe parcursul zilei, studenții au fost antrenați în organizarea programului cultural și au luat parte la gătirea bucatelor tradiționale coreene.

Organizarea unor asemenea evenimente permite studenților să descopere noi culturi și tradiții, să se familiarizeze cu aspecte din viața cotidiană a altor popoare, să consolideze competențele de comunicare și să se integreze mai ușor  într-un mediu multicultural.

Serviciul de Presă, ULIM