Erasmus+ - Provocare. Curaj. Rezultate.

Tot mai multe povești de succes colectăm de la tinerii care au beneficiat de mobilitate academică în cadrul Programului Erasmus +. Studentul Dorin Gora este un alt beneficiar al bursei de studii, selectând ca destinație academică orașul Riga, Letonia.

Tânărul ne-a împărtășit că experiența de la Universitatea Turiba a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării personale: „Întâlnirea cu oameni din diferite părți ale lumii mi-a dat sentimentul că sunt un cetățean global. Erasmus + a fost o provocare și o aventură cu traseu incitant. Despre integrarea culturală consider că am avut parte de condiții favorabile, întrucât majoritatea cetățenilor letoni cunosc limba rusă sau limba engleză.”

De asemenea, studentul spune că Riga oferă turiștilor oportunitatea de a descoperi peisaje mirifice și de a participa la numeroase activități: „Cel mai interesant reper al capitalei este „Old Town”, renumit prin prezența edificiilor, elementelor și arhitecturii în stil Art Nouveau. Valoarea acestei experiențe este inestimabilă și nu poate fi expusă în cuvinte, fapt pentru care sugerez tuturor studenților ulimiști să opteze pentru Programul Erasmus+ și să depășească temerile interioare. Credeți că aventura mea se încheie aici? Planific după finalizarea studiilor de licență să aplic la un program de masterat și, totodată, cu ajutorul îndrumătorilor de la ULIM să depun actele necesare pentru o nouă bursă de studii”, afirmă cu încredere Dorin.