În contextul consemnării 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐄𝐫𝐚𝐬𝐦𝐮𝐬+ și sporirii proceselor de internaționalizare ale ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova prin mobilități academice, în data de 25 octombrie, 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă (𝐂𝐂𝐈), în colaborare cu 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐔𝐄 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐔𝐋𝐈𝐌, a organizat evenimentul întitulat „𝐄𝐫𝐚𝐬𝐦𝐮𝐬+ 𝐘𝐨𝐮𝐫 𝐓𝐢𝐜𝐤𝐞𝐭 𝐭𝐨 𝐭𝐡𝐞 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝.”
Evenimentul a fost dedicat tuturor studenților #ULIM interesați de oportunitățile oferite de programul de mobilitate academică ERASMUS+ pentru anul universitar curent. În cadrul evenimentului, participanții au avut posibilitatea să afle detalii importante despre programul ERASMUS+ și beneficiile acestuia direct de le reprezentanții echipei 𝐎𝐟𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐄𝐫𝐚𝐬𝐦𝐮𝐬+ î𝐧 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, în persoana dnei Cristina Gherman și dnei Olga Ghilca.
În contextul concursului de selecții în derulare, echipa CCI a oferit studenților ULIM informații despre noile oferte de burse, procedurile de depunere a dosarelor, etapele procesului de selecție, criteriile de eligibilitate, termenele limită etc.
Studenții ULIM, beneficiari ai burselor de mobilitate academică Erasmus+, au prezentat experiențe inedite și impresii personale cu privire la impactul mobilității asupra creșterii personale și profesionale, printre care:
- Alisa Motriuc, Facultatea Limbi Străine – Universitatea Cadiz, Spania
- Aureliu Țîcu, Facultatea Drept – Universitatea Osijek, Croația
- Filip Cojocaru, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism – Polytechnic University of Hauts-de-France
Studenții aflați actualmente în mobilitatea academică la instituția noastră, prezenți la eveniment, au avut posibilitatea de a veni cu mesaje de încurajare, prin prezentarea frumoaselor și multiplelor experiențe internaționale trăite în Universitățile gazdă, inclusiv în cadrul ULIM:
- Andrei Caradjov, de la Universitatea Transilvania din Brașov, România (programul Erasmus+)
- Gabriel C. Kelly de la Universitatea George Washington D.C., SUA (programul Fulbright)
În cea de-a doua parte a evenimentului, studenții au fost invitați să participe la o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, unde au putut primi informații suplimentare și sfaturi utile direct de la coordonatorul instituțional Erasmus+, Ciumacenco Valentina, Prorector pentru Relații Internaționale. Totodată, publicul prezent a aflat despre noutatea din acest an academic, posibilitatea participării în mobilități academice în cadrul consorțiului TransFrontEU.
Prorectorul Valentina Ciumacenco a mulțumit echipei #OficiuluiErasmusPlusMoldova pentru prezență, sprijin și colaborare frumoasă cu ULIM de-a lungul anilor. A exprimat apreciere față de beneficiarii de burse Erasmus+ pentru elucidarea experiențelor, buna promovare a imaginii ULIM, dedicație și inspirație, menționând ca în 30 de ani de mobilitate prin programul Erasmus s-au creat mii de rețele de încredere care le-au permis studenților și cadrelor științifico-didactice să studieze, să se formeze sau să țină cursuri în străinătate. Aceștia pot acum să traverseze liber frontierele și să se familiarizeze cu alte puncte de vedere și perspective, să facă schimb de idei și de experiență, să împărtășească valori și să demareze proiecte comune. Orizonturi mai largi, o înțelegere comună mai bună și mai multe competențe și posibilități – sunt elementele care definesc generația Erasmus+.
Prin acest demers, #ULIM își reafirmă angajamentul de a sprijini studenții în dezvoltarea unui parcurs academic internațional și de a le facilita accesul la experiențe educaționale internaționale de valoare. Acest eveniment subliniază importanța programului ERASMUS+ în formarea tinerilor pentru a deveni cetățeni globali, contribuind astfel la pregătirea lor pentru o carieră de succes într-un context profesional internațional.
Amintim, 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧𝐮𝐥 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭ă 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟖 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒. Detalii despre concursul de selecție a studenților ULIM pentru participarea la mobilitatea academică în cadrul Programului Erasmus+ a se vedea la acest link: https://cci.ulim.md/…/https-cci-ulim-md-category…/