Skip to main content
Ești curios/oasă cum e să fii student Erasmus + și cât de importantă este experiența internațională în dezvoltarea personală și profesională? Periodic îi intervievăm pe tinerii care au revenit din mobilitate academică, pentru a încuraja pe cei nehotărâți să aplice la o bursă Erasmus +.
Mihaela Picicurov este studenta anului III la Facultatea Științe Economice ULIM, care a obținut bursa Programului Erasmus + și a mers la studii în Letonia, la Universitatea Turiba din Riga.
„A fost prima mea călătorie de lungă durată, fără prieteni, 100% independentă financiar și liberă în alegerea cursurilor universitare. Cele mai mari provocări pentru mine au fost să vorbesc limba engleză mereu, să înving frigul de afară, să pornesc în călătorii prin pădure și să mă adaptez cu gastronomia specifică”, susține Mihaela.
Despre procesul educațional aflăm că dimensiunea practică este net superioară celei teoretice. Studenții internaționali au fost cooptați în proiecte și în diverse activități de grup, iar interacțiunea profesor-student era o fuziune a două componente: comunicare și cooperare în realizarea actului de învățare.
„Ne-am împrietenit foarte mult cu decanul facultății. Împreună cu studenții și profesorii mergeam în excursii, astfel, timp de 4 luni am vizitat 4 țări diferite cu mașina, autocarul, vaporul și avionul. Cele mai memorabile momente au fost când am văzut pentru prima dată marea Baltică pe timp de iarnă, trăind emoții de neuitat. De asemenea, am explorat Parcul Național Kemeri, care este de o importanță internațională, m-a uimit prin frumusețea lui și prin potecile din lemn înguste și înghețate. Accentuez că a fost o experiență nemaipomenită, bazată pe schimb de bune practici și legarea unor noi prietenii”, punctează studenta.

750 Comments

Leave a Reply