Parteneri

  Noutăți

  • Evaluarea impactului clădirii Capacității Erasmus+ în învățământul superior (CBHE)

   Universitatea Liberă Internațională din Moldova reprezentată de Valentina Ciumacenco, Prorector pentru relații internaționale, la sedinta online dedicata studiului de impact al proiectelor Erasmus+ finanțate în cadrul acțiunii „Consolidarea capacității in învățământul superior (CBHE).
   25.09.2020
   • Profesorul universitar Hülya Küçükoğlu și-a încheiat cu succes activitatea la ULIM

    La finele lunii iunie, curent, profesorul universitar Hülya Küçükoğlu, PhD, de la Școala de Limbi Străine în cadrul Universității Hacettepe din Ankara, și-a încheiat cu succes activitatea la ULIM. Dr. Hülya Küçükoğlu a fost desemnată de Ministerul Educației Naționale a Republicii Turcia pentru angajarea, la ULIM, ca lector de limbă turcă.
    01.07.2020
    • CONCURSUL DE LIMBA CHINEZĂ ”PODIȘORUL CHINEZESC 2020”

     Ambasada Republicii Populare Chineze în colaborare cu Institutul CONFUCIUS ULIM au organizat, la ULIM, în format online, în perioada 16-17 iunie 2020, etapa națională a Concursului ”Podișorul chinezesc 2020” - a 13-a ediție pentru elevi și a 19-a ediție pentru studenți. Este o competiție dură a celor mai bine pregătiți tineri, de testare a competențelor dobândite în studiul limbii și culturii chineze. Câștigătorii semifinalei naționale desfășurate la ULIM sunt selectați să participe, alături de cei mai puternici concurenți din lume, la faimoasa competiție mondială, organizată de Institutul CONFUCIUS din China - HANBAN.
     17.06.2020
     • ULIM – poziționată pe locuri fruntașe în clasamentul mondial U-Multirank-2020

      Pentru a șasea oară consecutiv, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost inclusă în clasamentul mondial al universităților U-Multirank-2020, ediția a VII-a. Astfel, conform ediției 2020, ULIM își confirmă poziția de lider în domeniul învățământului superior din Republica Moldova. Printre cei patru reprezentanţi ai Republicii Moldova evaluați în cadrul U-Multirank-2020, rezultatele obținute poziționează ULIM pe locuri fruntașe și pe poziții comparabile cu cele ocupate de universitățile din consorțiu. A se vedea rezultatele clasamentului: https://www.umultirank.org/study-at/free-international-university-of-moldova-rankings/ .
      09.06.2020
      • Bursa Parlamentară Internaţională a Bundestagului German 2021

       Bundestagul German invită şi în anul 2021, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova, la Berlin, pentru ca activând în cadrul biroului unui deputat german să cunoască sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi să acumuleze experienţă practică privind activitatea parlamentară. În afară de aceasta în cadrul acestui program important bursierii pot frecventa în mod gratuit prelegeri la universităţile din Berlin.
       09.06.2020
       • Experiență Erasmus+ în Franța

        Eugen Marius Smolnițchi este student în anul II la Facultatea Drept și consideră că în scopul dezvoltării personale și profesionale, tinerii trebuie să dobândească rezultate bune atât în cadrul studiilor, cât și în diverse activități extracurriculare, prin participarea la conferințe, concursuri sau mobilități academice.
        29.05.2020
        • Donație pentru Centrul de Limbă și Cultură Turcă din cadrul ULIM din partea Agenției Turcești pentru Cooperare și Coordonare

         În data de 28 mai curent, la Centrul de Limbă și Cultură Turcă din cadrul ULIM a fost livrat o parte din echipamentul tehnic, donat de Agenția Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA), destinat procesului educațional. Vizita oficială a coordonatorului TIKA la ULIM a fost contramandată în legătură cu situația pandemică.
         28.05.2020
         • MHELM

          În perioada 18-22 mai 2020 în cadrul proiectului MHELM - Moldova Higher Education Leadership and Management urma să aibă loc vizita de studii la Institutul de studii sociale (ISOB) din Regensburg, Germania. Însă pandemia a impus modificarea formatului vizitei, aceasta având loc pe online. Sesiunea de instruire a fost organizată de către ISOB, unul din partenerii europeni ai proiectului MHELM, la care au participat peste 40 de persoane, reprezentanți a universităților partenere moldovenești și europene ale proiectului MHELM. Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost reprezentată la acest eveniment de prorectorul pentru relații internaționale, Valentina Ciumacenco, care este inclusă în componența grupului consultativ al proiectul în cauză.
          25.05.2020
          • Experienţa Erasmus+ la ULIM

           ULIM a fost universitatea-gazdă pentru Iulia Grabovschi, studentă la ciclul II master, facultatea Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Transilvania din Brașov. Tânăra s-a aflat într-un stagiu de practică Erasmus+, în perioada 9 martie-17 mai, la Centrul de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră ULIM (CCPOC).
           22.05.2020

Follow us on