Parteneri

  Noutăți

  • Atelier de Lucru în cadrul proiectului ERASMUS+, COOPERA, Ediția a II-a

   La data de 5 noiembrie 2022, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova a fost organizat al doilea atelier de lucru (Expert Workshop) în cadrul proiectului ERASMUS+ „Integrating Dual Higher Education In Moldova and Ukraine – COOPERA” (număr de referința: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP), coordonat de ASEM.
   08.11.2022
   • Zilele ONU la ULIM

    La 24 octombrie, Coordonatorul Rezident ONU în Moldova, Simon Springett, a ținut o lecție publică la ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, vorbindu-le studenților despre valorile și principiile Cartei ONU inclusiv despre activitatea agențiilor ONU în Moldova.
    24.10.2022
    • Conferinței științifice cu participare internațională ISTORIE, POLITICĂ ȘI SOCIETATE ÎN EURASIA POST-SOVIETICĂ ȘI ÎN LUME, Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism

     În data de 20 octombrie, în cadrul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, ULIM s-a desfășurat a V-a. ediție a Conferinței științifice cu participare internațională ISTORIE, POLITICĂ ȘI SOCIETATE ÎN EURASIA POST-SOVIETICĂ ȘI ÎN LUME.
     20.10.2022
     • ULIM MARCHEAZĂ 30 DE ANI DE LA FONDARE

      În acest mijloc de toamnă 2022, ULIM înscrie cel de-al 30-lea capitol în istoria performanței academice. Trei decenii de activitate prolifică – nici mult, nici puțin, însă ani pe parcursul cărora ULIM și-a zidit propriul model de schimbare a societății prin educație și cercetare, prin calitate, eficiență, modernizare și internaționalizare.
      17.10.2022
      • Un nou bursier al Programului Fulbright în ULIM

       La data de 13 octombrie curent, în cadrul unei vizite oficiale, la ULIM, ofițerul pentru diplomație publică al Ambasadei SUA în RM, Joseph Geraghty, l-a prezentat universității gazde, reprezentate de Valentina Ciumacenco, prorector pentru relații internaționale, Viorica Țicu, Decanul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, Ludmila Coadă, Director al Centrului de Studii Europene și Spătaru Tatiana, profesor universitar în cadrul FREȘPJ pe domnul Henry Craver.
       13.10.2022
       • Programul Uniunii Europene Erasmus+ a celebrat 35 de ani

        În anul 2022 Erasmus+ — programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport, a împlinit 35 de ani de la fondare. Începând cu anul 1987, programul Erasmus+ a susținut cele mai ambițioase și de succes proiecte care au la temelie spiritul liber al Uniunii Europene. Astfel, peste 12 milioane de beneficiari au participat la schimburile academice și de tineret, la proiectele de modernizare și internaționalizare a educației în întreaga lume.
        12.10.2022
        • Vizita de curtoazie a delegației NATO

         În data de 29 septembrie 2022, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a avut onoarea de a găzdui vizita de curtoazie a locțiitorului Asistentului Secretarului General NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomin, însoțit de Johannes Huisman, expert al Departamentului pentru Afaceri Politice si Politica de Securitate al NATO și Cristina Baleyste, șefa Oficiului de Legătură NATO în RM.
         30.09.2022
         • Lecție publică „День языков народа Казахстана”

          La data de 7 septembrie curent, în incinta universității a avut loc lecția publică pe tema „День языков народа Казахстана”. Ca speaker și invitat de onoare în fața studenților de la Facultatea de Litere a conferențiat diplomatul Rustem Jamankulov, Consilier în cadrul Ambasadei Republicii Kazahstan în Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ambasada Republicii Kazahstan în Republica Moldova în contextul marcării a 150 de ani de la naștere a iluministului și cărturarului kazah Akhmet Baitursynov (în limba kazahă: Akhmet Baitursynuly, 1872-1937).
          09.09.2022

Follow us on