Skip to main content

La data de 24 martie 2022, la ULIM, pentru prima dată s-a aflat în vizită de curtoazie E.S. YAN Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova la invitația conducerii ULIM.
În timpul întrevederii, Rectorul ULIM, dr. conf. univ. Ilian Galben și Prorectorul pentru Strategie Academică și Programe de Studii, Alexandr Cauia, au făcut referință la succesele înregistrate de Universitatea Liberă Internațională din Moldova în mai multe domenii și proiecte.

Totodată, interlocutorii au făcut un schimb de opinii despre posibilitățile de dezvoltare a relațiilor bilaterale şi au reiterat interesul reciproc pentru aprofundarea dialogului şi intensificarea cooperării dintre ULIM și Ambasada Republicii Chineze în Republica Moldova, în diverse domenii, precum și valorificarea potențialului de cooperare interuniversitară.

De asemenea, Wang Yifeng, director Institutul „Confucius”, ULIM a vorbit despre activitate institutului, relatând despre activitățile didactice, științifice și culturale, dar și rezultatele obținute, menționînd obiectivele de dezvoltare prevăzute pentru perioada următoare.

În contextul vizitei la ULIM, înalții oaspeți au vizitat Aula Chinei, Laboratorul Traducere Simultană, Institutul Confucius, Muzeul Prieteniei, dar și spațiile Departamentului Informațional Biblioteconomic pentru a se familiariza cu colecția existentă de cărți.

În final, în cadrul discuțiilor cu noul ambasador, Rectorul ULIM i-a urat succes în activitatea sa diplomatică în Republica Moldova și a pus accent pe necesitatea de a valorifica noile oportunități economice, educaționale și culturale ce se deschid azi ca urmare a evoluțiilor la nivel global.

Noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Yan Wenbin a sosit la Chișinău la 26 ianuarie 2022.

Ambasadorul domnul YAN Wenbin este al 10-lea Ambasador al Chinei în Moldova. În calitate de diplomat profesionist senior, a activat în ambasadele chineze din Uzbekistan, Kazahstan, Rusia etc., a fost ministru consilier al Departamentului de Politică și Planificare al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, iar ultima dată când și-a îndeplinit atribuțiile a fost în calitate de Consul General al Chinei la Vladivostok.

3 Comments

Leave a Reply