Skip to main content

Circa o sută de absolvenți ai programelor de licență din cadrul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism și-au primit astăzi diplomele de absolvire. Ei și-au exprimat satisfacția și gratitudinea cadrelor didactice ULIM, dar și pentru că le-au oferit programe moderne de studii, la standarde internaționale, ce le deschid noi orizonturi și oportunități de angajare în câmpul muncii.

cropped-cov2222.png

 

Cu acest prilej, conducerea facultății a informat publicul prezent despre o nouă oportunitate, în premieră, ULIM, în calitate de partner al proiectului ERASMUS + „Integrarea Învățământului Superior Dual în Moldova și Ucraina – COOPERA”, numărul de referință: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP, devine prima universitates din țară și care va implementa modelul de învățământ dual îna cdrul programului de master “Diplomație, Securitate, Business și Comunicare”.

Învățământul dual reprezintă o formă alternativă de studii, care în cadrul pregătirii tinerilor specialiști pune un accent semnificativ pe formarea competențelor practice în mediul real de muncă, cu un grad înalt de implicare în acest proces al reprezentanților mediului de afaceri.

Modelul de instruire identificat  pentru implementarea învățământului dual presupune 60 % din numărul total de ore de studiu vor fi realizate la universitate, 40 % la instituțiile/companiile partenere ULIM.

Partenerii instituțiilor de profil prezenți la ceremonia de absolvire au confirmat reiterat deschiderea  de a consolida colaborarea cu Facultatea  Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism în vederea  implementării învățământul dual pentru programul de master “Diplomație, Securitate, Business și Comunicare”,  care va fi pilotat începând cu 1 septembrie 2022,  susținând  că, anume  integrarea învățământului superior dual în Moldova va contribui la îmbunătățirea  capacității de muncă,  sporirea compatibilității între cerințele lumii profesionale și formarea inițială a studenților.

5 Comments

Leave a Reply