Skip to main content
Te întrebi cum e să mergi într-o mobilitate academică în străinătate? Dorești să aplici, dar eziți din anumite considerente? Te îndemnăm să cunoști experiența colegilor de la ULIM, care au optat pentru Programul Erasmus + și au mers la studii peste hotare pentru un semestru. Motriuc Alisa, studenta anului II, la Facultatea de Litere, ULIM, a revenit acasă după o mobilitate academică la Universitatea din Cadiz, Spania. Tânăra susține că Programul Erasmus + a însemnat o experiență de neuitat, o oportunitate de cunoaștere a unui sistem diferit de învățământ, a unei culturi noi, dar și consolidarea competențelor de comunicare în limba spaniolă și în limba engleză.
”Am decis să aplic în cadrul programului Erasmus +, deoarece am o dragoste aparte pentru limba și cultura spaniolă. De mic copil, îmi doream să vizitez Spania și să descopăr un nou ritm de viață, să văd un sistem de învățământ și metode de predare diferite în instituția de învățământ superior. ”
 Din pozele realizate de studentă putem observa că Spania este un colț de rai, nu doar din punct de vedere geografic, dar și cultural, cu destinații unice și peisaje spectaculoase.
Alisa menționează ”inițial mi-a fost un pic dificil. O cultură, o limbă și o atmosferă complet diferită. La acel moment nu era nimeni cine ar vorbi în limba română, ceea ce a servit ca o imersiune completă în limba spaniolă și a devenit, de asemenea, un pas în stabilirea noilor cunoștințe în rândul studenților Erasmus+ din alte țări, dar și a localnicilor. Un mare avantaj au avut evenimentele realizate de către organizațiile Erasmus – care ofereau răspunsuri la întrebările noastre, dar și sfaturi utile.”
Studenta delcară că nu prea există multe diferențe în procesul educațional. Însă, a rămas plăcut impresionată de accentul pus pe lucru în grup și faptul că acesta în majoritatea cazurilor reprezintă circa 60-80% din nota finală.
”Sfatul meu pentru cei care vor să beneficieze de acest program este să se grăbească să aplice până la data de 5 mai, curent, pentru că concursul a fost prelungit, să se documenteze şi cu siguranță să nu le fie frică. Noi, cei care am beneficiat de Programul Erasmus + suntem deschişi să răspundem la orice întrebare a studenților care vor să aplice la acest program. Mulțumesc ULIM pentru această oportunitate”, exprimă Motriuc Alisa.

3 Comments

  • Isso pode ser irritante quando seus relacionamentos são interrompidos e o telefone dela não pode ser rastreado. Agora você pode realizar essa atividade facilmente com a ajuda de um aplicativo espião. Esses aplicativos de monitoramento são muito eficazes e confiáveis ​​e podem determinar se sua esposa está te traindo.

  • Monitore o celular de qualquer lugar e veja o que está acontecendo no telefone de destino. Você será capaz de monitorar e armazenar registros de chamadas, mensagens, atividades sociais, imagens, vídeos, whatsapp e muito mais. Monitoramento em tempo real de telefones, nenhum conhecimento técnico é necessário, nenhuma raiz é necessária. https://www.mycellspy.com/br/tutorials/

  • apa itu dash says:

    Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

Leave a Reply