Skip to main content

Zilele Erasmus au rezultat în anul 2021 cu un record de 5600 evenimente organizate în 65 de țări din întreaga lume! În Republica Moldova, harta Zilelor Erasmus a înregistrat 5 evenimente, printre care ședința cluster online organizată de către Oficiul Național Erasmus+ la 15 octombrie. Tema evenimentului a fost ”Promovarea și diseminarea proiectelor Erasmus+ în Republica Moldova”, având ca scop să faciliteze schimbul de experiență, să prezinte bune practici și exemple de succes privind diseminarea proiectelor Erasmus+ și a rezultatelor acestora de către universitățile din țară.

85 de persoane, reprezentante a 25 instituții de învățământ superior, colegii și organizații non-guvernamentale au participat la ședință. Reprezentații a 6 universități din Moldova, și anume: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălţi, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Agrară de Stat, au prezentat experiențele și succesele în ceea ce ține de promovarea proiectelor Erasmus+ în cadrul propriilor instituții.

Evenimentul a fost deschis de către reprezentantul Ambasadei Uniunii Europene în Republica Moldova, ofițerul de program – Giuseppe Paglione și a Ministerului Educației și Cercetării, șeful Direcției Politici în domeniul învățământului superior – Nadejda Velișco.

Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost reprezentată de prorectorul pentru Relații Internaționale, conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco.

Prorectorul Valentina Ciumacenco, a relatat despre experiența ULIM privind proiectele de Mobilitate Internaționala de Credite, mulțumind organizatorilor pentru oportunitatea oferită de a interacționa și face schimb de bune practici și exemple de succes privind diseminarea proiectelor Erasmus+ și a rezultatelor acestora.

”ULIM se poate mândri cu parcursul său european. Implementarea proiectelor europene facilitează procesele de internaționalizare a instituției și racordarea la standardele europene, fortifică excelența în educație și cercetare și facilitează dezvoltarea specializărilor inteligente”, a menționat prorectorul ULIM.

În  context, prorectorul pentru Relații Internaționale, a anunțat faptul că ULIM este partener în cadrul unui nou proiect ERASMUS+ „Integrating Dual Higher Education in Moldova and Ukraine (COOPERA)”, lansat în anul 2021.

cropped-cov2222.png

Pentru mai multe detalii despre proiect, publicul a fost încurajat să acceseze pagina oficială a proiectului:  https://coopera-project.ase.md/

Vă invităm să urmăriți înregistrarea video a ședinței cluster ”Promovarea și diseminarea proiectelor Erasmus+ în Republica Moldova”, dar și să vedeți agenda evenimentului.

537 Comments

Leave a Reply