Skip to main content
La data de 13 octombrie curent, în cadrul unei vizite oficiale, la ULIM, ofițerul pentru diplomație publică al Ambasadei SUA în RM, Joseph Geraghty, l-a prezentat universității gazde, reprezentate de Valentina Ciumacenco, prorector pentru relații internaționale, Viorica Țicu, Decanul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, Ludmila Coadă, Director al Centrului de Studii Europene și Spătaru Tatiana, profesor universitar în cadrul FREȘPJ pe domnul Henry Craver.
Henry Craver a absolvit Universitatea Washington din Seattle, SUA. Pe parcursul mai multor ani a activat în calitate de fotoreporter și jurnalist, în Juarez și Michoacan, Mexic, dar și în orășelul El Paso, Texas, unde a reflectat despre procesul de migrație, cauzele migrației, povești de viaţă ale imigranților, problemele si dificultățile cu care se confruntă aceștia, etc. În Republica Moldova, una din temele sale de cercetare va fi focusată pe procesul de migrație din țara noastră și impactul socio-economic al acestuia.
Fiind bursier al programului Fulbright, cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume, dnul Craver va fi implicat în diverse proiecte academice, organizate de ULIM pe parcursul anului academic 2022-2023.
Prorectorul ULIM, l-a salutat pe noul student Fulbright, dorindu-i mult succes și colaborare fructuoasă cu profesorii și studenții universității care îl va găzdui.
A fot un bun prilej de exprimare a gratitudinii și aprecierii din numele Universității Libere Internaționale din Moldova pentru colaborarea eficientă cu ULIM, care s-a materializat în cadrul mai multor proiecte comune, precum: susținerea mobilităților academice pentru studenți și profesori cu universități din America, înființarea și derularea cu succes a activităților în cadrul Aulei SUA din cadrul ULIM, organizarea conferințelor științifice internaționale etc.
“Ne bucurăm, că grație proiectului aflat în derulare, cât și altor oportunități, SUA și ULIM au posibilitatea de a face schimburi academice. Ne dorim din tot sufletul, ca și pe viitor să avem o colaborare tot atât de fructuoasă, dar poate și mai strânsă!” – a menționat prorectorul ULIM. În context, s-a subliniat că “ULIM are mai mulți profesori din RM, implicați în programe de mobilitate Fulbright, finanțate de SUA. De aceste burse au beneficiat ani la rând cadre didactice și doctoranzi de la ULIM care s-au bucurat de experiențe frumoase într-o serie de universități din SUA, precum George Washington University, University of Illinois Urbana Champaign, University of South Florida cu care până în prezent instituția noastră menține relații strânse de cooperare. La ULIM au sosit profesori din SUA – Karen Fern Greenwell și Geoffrey P. Greenwell de la Universitatea din Texas din Ostin, Judithanne Scourfield McLauchlan, de la universitatea din Florida de Sud, Bill Gugerty, de la universitatea din Illinois, Selena Rogers de la Universitatea din New York, Frances L.Murphy de la Universitatea din Illinois, Michael Ravitsky, Universitatea din Texas ș.a.”.
Reprezentantul Ambasadei, la rândul său, a mulțumit conducerii ULIM pentru parteneriatul eficient și a punctat elementele programului de activitate care urmează a fi implemetat în ULIM de către noul bursier, în persepectiva unei colaborări reciproc avantajoasă.
Viorica Tîcu, decanul facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, i-a urat bun-venit în colectivul ULIM. Dumneaei i-a lansat invitația de a participa la conferința jubiliară, dedicată aniversării a 30 ani de la înființarea ULIM, la care vor participa mai mulți distinși oaspeți de peste hotare.
Henry Craver le-a mulțimit gazdelor ULIM pentru primirea cordială. Studentul Fulbright consideră că va avea parte de o colaborare fructuoasă și se va întoarce din R.Moldova cu o experiență profesională și academică mai bogată.

2 Comments

  • Jeśli masz wątpliwości co do działań swoich dzieci lub bezpieczeństwa ich rodziców, możesz włamać się do ich telefonów z Androidem z komputera lub urządzenia mobilnego, aby zapewnić im bezpieczeństwo. Nikt nie może monitorować przez całą dobę, ale istnieje profesjonalne oprogramowanie szpiegowskie, które może potajemnie monitorować działania telefonów z Androidem, nie informując ich o tym.

  • Monitoruj telefon z dowolnego miejsca i zobacz, co dzieje się na telefonie docelowym. Będziesz mógł monitorować i przechowywać dzienniki połączeń, wiadomości, działania społecznościowe, obrazy, filmy, WhatsApp i więcej. Monitorowanie w czasie rzeczywistym telefonów, nie jest wymagana wiedza techniczna, nie jest wymagane rootowanie.

Leave a Reply